Uutinen Edustus

AC Oulu ja OLS:n yhteisen U17-joukkueen valmennustiimi on kasassa ja he aloittavat tulevan kauden valmistautumiset tällä viikolla avoimilla harjoituksilla.

AC Oulu / OLS U17-joukkueen valmennustiimissä tulevalla kaudella toimivat päävalmentaja OP Piisilän lisäksi jo kolme kautta mukana olleet Teemu Koski ja Olli Kyösti. Lisäksi tiimiin tulee mukaan myös yksi valmentaja, joka toimii AC Oulun edustusjoukkueen lisäksi U17:n ympäristössä. Maalivahtivalmentajana jatkaa Jani Luukkonen. Myös AC Oululla haussa oleva Performance Coach antaa osan omasta panostuksestaan U17-joukkueelle.

Päävalmentaja Piisilän apuvalmentajat Koski ja Kyösti omaavat jo hyvän kokemuksen U17-valmennuksesta useammalta aiemmelta kaudelta. Kumpikin apukoutsi on innoissaan uuden kauden alusta ja he ovatkin intohimoisia valmentamisessa sekä haluavat kehittyä eteenpäin.

1. Mitkä on fiilikset sopimuksesta?
Hyvät fiilikset ja uskon, että tulee hyvä kausi.

2. Minkälaisen valmentajan AC Oulun junnut susta saa?
Intohimoisen ja omistautuneen valmentajan.

3. Mitä tavoitteita sulla on valmentajana?
Haluan olla mahdollisimman hyvin apuna osana AC Oulun organisaatiota.

4. Mikä sun oma valmentajatausta on?
Olen toiminut apuvalmentajana läpi OLS:n 04 ikäluokan ja nyt on neljäs kausi AC Oulu / OLS:in U17-joukkueen apuvalmentajana.

5. Millanen sun pelaajaura oli?
Junnuna pelasin Ylivieskan Pallossa. Sen jälkeen Vaasan Kiisto, OTP, Dreeverit ja FC Nets.

Apuvalmentaja Teemu Koski

AC Oulun junioreiden viime kausi on vaiherikas, kun joukkue joutui vielä kesäkuussa karsimaan SM-karsintasarjan päätteeksi pääsystä SM-sarjaan Ykkösen kärkijoukkuetta KPV:ja vastaan. Lopulta kuitenkin karsinta päättyi oululaisten voittoon ja paikka SM-sarjaan varmistui. Junnujen kausi päättyi sarjassa seitsemänteen sijaan. Suomen mestariksi kruunattiin HJK.

1. Mitkä on fiilikset sopimuksesta?
Odotan jo innolla tulevaa kautta!

2. Minkälaisen valmentajan AC Oulun junnut susta saa?
Olen analyyttinen ja ahkera valmentaja.

3. Mitä tavoitteita sulla on valmentajana?
Tällä hetkellä minulla on valmentajana kaksi tavoitetta. Ensimmäinen on pystyä nauttimaan valmentamisesta. Toinen on kyetä päivittäin toimimaan laadukkaasti ja samalla kehittäen omaa toimintaa kauden aikana.

4. Mikä sun oma valmentajatausta on?
Nyt takana kuusi vuotta valmennusta OLS:n organisaatiossa U9-U12 ikäluokissa. Olen valmentanut OLS:n 07, 08, 09 ja 10-syntyneitä kaikkia. Lisäksi minulla on kolmen vuoden kokemus U17-junnuissa apuvalmentajana.

5. Millanen sun pelaajaura oli?
Oulun Luistinseuran junioriputki OLS Hollannista aina U15-joukkueeseen asti. Tämän lisäksi pelasin yhden vuoden HauPan B-junireissa.

Apuvalmentaja Olli Kyösti

Ensi kauden U17-joukkue aloittaa SM-karsintasarjan pohjoislohkossa, kuten viime kaudella ja jälleen tavoitteena on vähintään SM-sarja ja siellä pysyminen. Pitkä junioreiden kausi alkaa jälleen alkuvuodesta ja jatkuu aina pitkälle syksyyn.

Näiden herrojen jatkaminen joukkueen valmennustiimissä on todella tärkeää. He omaavat yhdessä jo suhteellisen vankan kokemuksen U17-joukkueen ympäristöstä sekä tietävät entuudestaan, mitä esim. SM-karsinnoissa pärjäämiseen vaaditaan niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

Uskon vahvasti, että OP:n mukaan tulo valmennustiimin vetäjäksi, saa Ogesta ja Teukasta vielä enemmän irti tulevalla kaudella ja heidän vahvuutensa pystytään hyödyntämään vielä paremmin. Jantsa jatkaa hyvää työtä U17-joukkueen maalivahtien kanssa. Hänellä toki prioriteettina on ykkösjoukkueen maalivahtien valmennus.

Olen erittäin tyytyväinen tulevan kauden valmennustiimin kokoonpanoon. Seuraavaksi edessä on sitten joukkueen kokoaminen.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Päävalmentaja Olli-Pekka Piisilän sopimus julkaistiin aiemmin lokakuussa. Lue lisää tästä.