Uutinen Edustus

AC Oulu / OLS:n U17-junioreiden uudeksi päävalmentajaksi on valittu Olli-Pekka Piisilä, joka on aiemmin toiminut mm. Oulun Luistinseuran junioripäällikkönä. Sopimus kattaa ensi kauden 2023 ja siinä on optio kaudesta 2024.

AC Oulu / OLS U17-junioreiden uusi päävalmentaja on Olli-Pekka Piisilä, joka aloittaa työnsä kuluvan kauden jälkeen. Piisilä on tuttu oululaiselle jalkapalloyhteisölle ja hän on toiminut aiemmin muun muassa OLS:n junioripäällikkönä. Piisilä saapuu takaisin Ouluun Rovaniemeltä, jossa hän oli edellisellä kaudella Ykkösessä pelanneen RoPS:n apuvalmentajana Mikko Mannilan alaisuudessa.

Kiva tulla takaisin Ouluun ja päästä osaksi kaupungin ykkösseuran organisaatiota. Muutaman vuoden kakkosvalmentajana toimimisen jälkeen oli tavoitteena päästä päävalmentajaksi niin senkin puolesta hyvillä fiiliksillä. Odotan myös yhteistyötä reservin ja edustuksen valmennustiimien kanssa, vaikken heidän päivittäisessä arjessa olekaan mukana.

Tuleva U17-joukkueen päävalmentaja Olli-Pekka Piisilä

Piisilä kuvailee itseään ahkeraksi valmentajaksi ja vaatii myös samanlaista sitoutumista pelaajilta. Hän on kiinnostunut pelin kehittämisestä ja haluaa tuoda omaa tietoa sekä osaamistaan pelaajille parhaan kykynsä mukaan.

Vaikea kysymys, mutta varmasti tärkeintä on toimia motivoivissa ja kehittävissä ympäristöissä. ACO on menossa mun mielestä kovaa vauhtia eteenpäin ja tavoitteena on auttaa seuraa jatkamaan siihen suuntaan. Mennään kausi kerrallaan ja katsotaan mitä elämä tuo tullessaan.

Piisilä kertoo omista tavoitteistaan valmentajana

OP Piisilä aloitti valmentamisen jo 16-vuotiaana FC Lynxissä. Nykyisen Santa Claus Junioreina tunnetussa organisaatiossa hänellä vierähti viisi vuotta eri ikäluokkien valmentajana. 2015 Piisilä siirtyi Rovaniemen Palloseuraan vuodeksi, jonka jälkeen tie toi Oulun Luistinseuraan reilun kolmen vuoden ajaksi ja hän työskenteli seurassa monissa eri rooleissa mm. junioripäällikkönä. OLSin jälkeen suunta oli jälleen Rovaniemelle ja Lapin Urheiluopiston leipiin, jossa hänen toimenkuvaan kuului Rovaniemi Football Academyn kakkosvalmentajana. Lopulta tiet veivät hänet aina Ykköseen RoPS:n kakkosvalmentajaksi. Piisilä on kouluttautunut liikunnanohjaajan AMK -tutkinnon ja jalkapallon valmentajalisensseistä löytyy UEFA A.

Pelaajauralta ei mainittavaa, pelasin Lynxissä B-junioreihin asti ja siirryin A-junnuissa RoPS:an, jossa lopetin 2010, kun junnuvuodet loppu ja aloin panostamaan enemmän valmentamiseen.

OP Piisilä summaa omaa pelaajataustaa

AC Oulun U17-junioreiden nykyisen päävalmentajan Luis Freitasin pesti päättyy tähän kauteen. Hän johdatti joukkueen SM-sarjaan, vaikkakin pitkän kaavan kautta, kun joukkue joutui karsimaan paikastaan KPV:ja vastaan kesäkuussa. Tällä hetkellä joukkue on kuitenkin turvallisilla vesillä SM-sarjan puolivälissä ja paikka ensi kauden SM-karsintasarjaan on varmistettu.

Luis Freitas on saanut lisättyä U17-joukkueen toimintaan lisää muun muassa vaatimustasoa ja ns. tekemisen meininkiä tämän kauden aikana. Luisille isot kiitokset itsensä täysillä likoon laittamisesta!

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Kuten reservijoukkueen kohdalla niin myös U17-joukkueen valmentamiseen haluaa AC Oulu panostaa lisää tulevalle kaudelle.

OP:n myötä saadaan valmennustiimin johtajaksi analyyttinen ja osaava henkilö, jolla on kokemusta valmentamisesta nuoresta iästä huolimatta jo paljon. Tervetuloa takaisin Ouluun OP!

Markus Heikkinen