Uutinen Edustus

AC Oulun perheeseen tulee toinenkin akateemisesti koulututettu portugalilaisvalmentaja. Nyt Laivastosinisissä on professori ja maisteri valmentajina.

B-junioreiden uusi päävalmentaja on Luis Freitas ja hän on valmistunut Lissabonin yliopistosta urheilualalta, jossa hän erikoistui jalkapalloon. Freitas ja AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte ovat kumpikin saman yliopiston käyneitä, mutta entuudestaan he eivät tunne toisiaan.

“Luis on lahjakas nuori valmentaja, jolla on akateeminen tausta jalkapallovalmentajaksi Lissabonin yliopistosta, jossa itsekin työskentelin monia vuosia. Vaikka emme koskaan tavanneet tuolloin, kun hän opiskeli siellä, niin olen saanut vahvoja suosituksia hänen entisiltä opettajiltaan. He kuvaavat häntä intohimoiseksi lajia kohtaan ja hän on omistautunut valmentamiselle. Lisäksi hänellä on voimakas työetiikka ja laaja ymmärrys valmentamisesta sekä pelaajien kehittämisestä. Olemme todella tyytyväisiä, että saamme tänne todella motivoituneen valmentajan nuorille kehittämään seuraavan sukupolven pelaajia AC Ouluun.”, kommentoi AC Oulun päävalmentajaksi Ricardo Duarte maanmiehensä valintaa junioreiden päävalmentajaksi.

23-vuotiaalla Freitasilla on iästään huolimatta jo vuosien valmennuskokemus U15-U19 joukkueista Portugalissa.

“Voin luvata, että AC Oulu / OLS B-juniorit saavat minusta vaativan ja tarkan valmentajan, joka haluaa auttaa nuoria pelaajia kehittymään ja siirtymään eteenpäin seurassa kohti edustusjoukkuetta. Olen innoissani saadessani mahdollisuuden tehdä töitä sitoutuneiden pelaajien kanssa ja pääsemme varmasti hyviin tuloksiin nuorten kanssa.”, kommentoi uusi B-nuorten päävalmentaja itseään valmentajana.

“Luis Freitas on kunnianhimoinen, analyyttinen, vaativa ja pedantti valmentaja, joka tulee toimimaan AC Oulu / OLS B:n päävalmentajana, mutta myös reservi- ja edustusjoukkueen valmennustiimeissä. Hienoa saada Luis Ouluun!”, kommentoi urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen B-junioreiden uutta päävalmentajaa.

AC Oulu / OLS B-junioreihin haettiin syksyn aikana uutta päävalmentajaa, kun Teuvo Palkki ei jatkanut enää pestissään. Hakemuksia tuli runsaasti, joten Oulu on selvästi kiinnostava jalkapallokaupunki ja sitä myötä myös AC Oulu / OLS houkutteleva paikka jalkapallon ammattilaisille.

“Hakemuksia tuli paljon. Kiitoksia kaikille hakijoille! Luisin hakemus erottui edukseen alusta lähtien. Käytännön järjestelyissä Portugalin päässä meni ymmärrettävästi jonkun verran aikaa, joten siksi saadaan sopimus julkistettua vasta nyt.”, kertoo Heikkinen valmentajan haun prosessin taustoista.