Uutinen Edustus

Lasten ja nuorten hyvinvointi kuuluu vahvasti AC Oulun arvomaailmaan. Tänä vuonna AC Oulu on yhä kasvavissa määrin mukana liikuttamassa lapsia ja nuoria. Jalkapallokoulut käydään yhteistyössä Kalevan ja OsPan kanssa, Pyörällä Pelliin-kampanjalla kerättiin varoja PAKU-projektille ja Välituntipallo-kampanjan tarkoituksena on kerätä ja lahjoittaa jalkapallo Oulun alueen kaikille aloittaville 3. luokille.

OsPan taitokoulu

AC Oulun ja Oulunsalon Pallon nuorten futareiden taitokoulu saatiin tänään päätökseen Oulunsalon tekonurmella. Viimeisenä päivänä Dominic Oppongin, Joonas Sohlon, Juho-Matti Heikarin, David Monsalven ja Morten Gerster Peipisen hersyvästä pelihuumorista pääsi nauttimaan 70 OsPan ja Sarkkirannan Ajaxin nuorta palloilijaa. Kahtena aikaisempana taitokoulukertana pieniä palloilijoita on ollut paikalla lähestulkoon yhtä paljon, joten lähemmäs 200 pikkujunioria on päässyt AC Oulun ammattilaisten opastuksesta tälle kesälle nauttimaan.

Oulunsalon Pallon valmennuspäällikkö Jouko Kylmäoja on tyytyväinen seurojen väliseen yhteistyöhön

– Taitokoulukertoja on järjestetty Oulunsalossa jo kolmena vuotena peräkkäin, ja kyllä taitokoulukerrat ovat suuren suosion junnujen keskuudessa saavuttaneet, sen näkee jo osallistujamäärästäkin. Vaikka taitokoulukerrat eivät niin hirvittävän vakavissaan itse treenaamiseen ole keskittyneetkään, järjestettiin tämän vuoden taitokoulu kolmen pääteeman puitteissa. Ensimmäisella kerralla treenattiin pallonkäsittelyn perustaitoja, toisella kerralla käytiin läpi harhautuksia ja viimeisellä kerralla focus oli laukomisessa. Mielestäni kuitenkin tärkeintä lapsille oli, että pääsivät puuhaamaan alueen ykkösseuran ammattilaisten kanssa. Lapset tarvitsevat esikuvia, ja hienosti AC Oulun pelaajat ovat roolinsa hoitaneet, Kylmäoja kertoo.

AC Oulun ja Oulunsalon Pallon järjestämä taitokoulu on osa AC Oulun ja alueen junioriseurojen välistä yhteistyötä. Vastavuoroisesti Oulunsalon Pallo osallistuu AC Oulun toimintaan ottelujen mediasisällön tuottamisessa, sekä tietysti kannustamalla alueen ykkösseuraa katsomon puolelta.


Nuorissa on tulevaisuus (Kuva: Jouko Kylmäoja)

Kalevan taitokoulu

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty taitokoulu oli jättimenestys. Tänä vuonna yhteistyössä sanomalehti Kalevan kanssa järjestettävä ilmainen taitokoulu täyttyi ennätys ajassa. Hymyn huulille nostattava tapahtuma käydään Raatin tekonurmella 2.-4.7.

PAKU-projekti ja Välituntipallo-kampanja

AC Oulu keräsi kotiottelussa FC Jazzia vastaan varoja Palloilua ja Kulttuuria-projektille Pyörällä Pelliin-kampanjan voimin. AC Oulu lahjoitti jokaisesta pyörällä peliin tulevasta 0,5 euroa tärkeään maahanmuuttajille suunnattuun projektiin. Yhteistyö PAKU-projektin kanssa jatkuu syksyllä.

Välituntipallo-kampanjan tarkoituksena on kerätä ja lahjoittaa jalkapallo jokaiselle Oulun alueen alakoulun 3. luokalle. Välituntipallot lahjoitetaan AC Oulu – FC KTP –ottelussa 23.8.

Lue lisää kampanjasta ja osallistu>>

ACOTV

Yhteistyössä