Uutinen Edustus

AC Oulu pääsi ensimmäistä kertaa harjoitusten muodossa tositoimiin uunituoreen Raatin stadionin uumeniin perjantaina.

Paljon on vettä virrannut Raatin stadionin vieressä sijaitsevassa Oulujoessa sen jälkeen, kun nuori puolustajalupaus Janne Hietanen tahkosi siellä kaudella 1996 II divisioonaa OLS:n paidassa. Lauantaina 33-vuotias konkari tekee paluun samaiselle, oululaisten silmissä tarunhohtoiselle kentälle AC Oulun paidassa, kun joukkue kohtaa FC Viikingit Ykkösen kärkiottelussa.

Viisitoista vuotta välistä on kulunut muun muassa Turkin, Espanjan, Norjan ja Belgian ammattilaiskentillä. Mutta koti on aina koti ja Raatti on aina Raatti.

– Hyvät ovat fiilikset. Mukavassa kunnossa oleva kenttä on iso ja sopii joukkueellemme, koska pallo kulkee myös hyvin kentällä. Kyllä uskon, että tästä on meille todella paljon etua, Hietanen hehkutti uusvanhan kotistadionin merkitystä joukkueen treenattua ensimmäistä kertaa Raatissa perjantaiaamupäivällä.

Juha Majava otti välillä huikkaa harjoitusten tiimellyksessä.

Hietasen pelattua edellistä kertaa aikuisten matseja Raatissa, olivat olosuhteet jo kovin rapistuneet. Nyt paikat ovat ison ja hartaasti odotetun remontin jälkeen vihdoin kunnossa. Hymy ja myönteiset arviot jatkuivat konkaripuolustajalta herkästi.

– Uskoisin, että tämä tosiaan suosii meitä. Raatin kenttä ainakin vaikuttaa olevan isompi kuin Castrenin vastaava ja se tuo meille lisää tilaa oman pelin pelaamiseen.

Hietanen siis uskoo siirtymisen tekonurmialustalta luonnonnurmelle vaikuttavan AC Oulun pelisuorituksiin ennen kaikkea positiivisesti. Pallo liikkuu "Hietsulla" ja hänen laivastonsinisiin sonnustautuneilla pelikumppaneillaan sulavasti myös huolella kasvatettua Raatin nurmea pitkin.

Hietanen toivookin lauantain otteluun todellista yleisöryntäystä.

– Pääkatsomo on iso, istuimet ovat hyvät ja korkealta näkee pelin hyvin. Myös muut tilat ovat kunnossa. Stadion on keskustan kupeessa, joten toivottavasti tänne tulisi todella paljon yleisöä.

(Teksti ja kuvat: Olli Kohonen)

AC Oulu – FC Viikingit lauantaina klo 16.00 – tervetuloa!

LUE MUUT ENNAKKOJUTUT:
Raatin avaus: Kamppailu tärkeistä pisteistä
Malinen: Uutta, vanhaa, lainattua ja laivaston sinistä!
Kauppila palaa maskottipojan alkulähteille Raattiin
AC Oululla ja Viikingeillä pitkä yhteinen historia

(Toimitus)