Uutinen Edustus

Pitkänlinjan oululaisjalkapalloilija ja nykyinen AC Oulun kapteeni Jani Kauppila odottaa jo vesi kielellä muuttoa uuteen kotiin Raatin stadionille.

Kauppila sekä päävalmentaja Juha Malinen piipahtivat torstaina Radio Megan aamuvieraina. Pääpuheenaiheena oli luonnollisesti ennen kaikkea uusittu Raatin stadion, minne AC Oulu muuttaa perjantaina ja pelaa ensimmäisen ottelunsa Viikinkejä vastaan heti lauantaina.

– Perjantaina mennään sinne ensimmäisiin harjoituksiin, joita ennen laitetaan pukukoppia oman näköiseksemme sekä tutustutaan muutenkin paikkoihin. Mistä mennään lämmittelyyn, mikä on taktiikkataulun paikka, minne laitetaan pesukoneet ja niin edelleen. Perjantaina on muutto ja lauantaina tulee jo vieraita, Malinen kertoi Megan haastattelussa.

– Erilaisiin stadioneihin on tietenkin tottunut uran aikana, mutta kyllähän tämä pientä erilaista latausta antaa. Puitteet on kerrassaan pistetty hyvälle mallille ja varmasti yleisölläkin on siellä paremmat oltavat. Uskon, että saadaan erittäin hyvä ja hieno uusi koti sekä ottelutapahtumien paikka, mietti Kauppila.

OTP-kasvatin ensimmäiset muistikuvat ja kokemukset Raatista juontavat juurensa parin vuosikymmenen takaa.

– Pikkupojasta asti siellä oltiin. Mentiin OTP:n liigajoukkueen maskottipoikana kentälle ja oltiin katsomossa tietenkin muutenkin. Lisäksi 90-luvun lopussa ja 2000-luvun vaihteessa pelattiin muun muassa Tottenhamia ja Charltonia vastaan Raatissa. On hienoa päästä takaisin, myös OLS:ssa ja Tervareissa ennen pitkälle kierrokselleen lähtöä pelannut Kauppila muisteli.

Uusien ulkoisten puitteiden lisäksi Raatin stadion tuo muutoksen myös pelialustaan, kun Castrenin keinonurmelta siirrytään luonnonurmelle.

– Uskon, että nurmi sopii meillä erittäin hyvin ja on itse asiassa tämän joukkueen etu. Jalkapallo on nurmipeli ja olemme saaneet hyviä tuloksia vieraskiertueella nimenomaan nurmikentillä.

Kaiken kaikkiaan kapteeni odottaa lauantain ottelutapahtumasta poikkeuksellista.

– Olemme saaneet kauteen ihan hyvän lähdön. Vaikka vieraspainotteisesti on tähän asti pelattu, niin olemme saaneet hyviä tuloksia aikaan ja pistetahti on kohtuullisen hyvä. Nyt on lauantaita ajatellessa vielä normaalia isommat odotukset. Paljon mukavia odotuksia ja mieli on erittäin positiivinen, hekumoi Kauppila.

AC Oulu  – FC Viikingit Raatin stadionilla lauantaina klo 16.00 – tervetuloa!
AC Oululla ja Viikingeillä pitkä yhteinen historia
Lipunmyynti-info

(Toimitus)