Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut pelaajasopimukset 1997 syntyneiden Driton Shalan ja Ilari Koljosen kanssa.

Lahden Reippaassa futisoppinsa saanut Driton Shala on kirjoittanut vuoden mittaisen sopimuksen AC Oulun kanssa. Hyökkäyspäässä viihtyvä 20-vuotias Shala on nuoresta iästään huolimatta päässyt haistelemaan jo Veikkausliigaympyröitä FC Lahden ja PK-35 Vantaan paidoissa. Veikkausliiga debyytin Shala teki jo kaudella 2014 FC Lahden paidassa.

Kosovolaiset sukujuuret omaava pelaaja on myös säännöllisesti esiintynyt Suomen poikamaajoukkueissa viime vuosina. Kauden 2017 Shala pelasi Kakkosen A-lohkon voittaneessa FC KTP:n joukkueessa kerryttäen vyölleen 21 ottelua ja 5 maalia.

Onnistuneen testijakson jälkeen AC Oulu on allekirjoittanut yhden vuoden sopimuksen TPS-kasvatti Ilari Koljosen kanssa. Keskikentällä operoiva 190-senttinen Koljonen täyttää tulevana keväänä 21 vuotta ja on siis samaa -97 ikäluokkaa joukkueeseen yhtä aikaa liittyvän Shalan kanssa.

Koljonen on voittanut A-poikien SM-sarjan kaksi kertaa Turun Palloseuran riveissä 2015 ja 2016. Kaudella 2017 Koljonen suoritti varusmiespalvelustaan ja pelasi Salon Palloilijoissa Kakkosessa. SalPassa viime kaudella nuorelle miehelle kertyi 16 ottelua.

– Molemmat ovat todella motivoituneita nuoria jätkiä, joilla on palava halu kehittyä ja ottaa uusia askeleita eteenpäin – juuri heidän kaltaisia pelaajia me halutaan joukkueeseen. Meidän tehtävä on tarjota laadukas arki ja kova vaatimustaso, jotta uudet askeleet ovat mahdollisia ottaa, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

Uusien sopimusten myötä laivastonsinisillä on kasassa 20 kontrahtia kaudelle 2018