Uutinen Edustus

Jalkapallon pelaajamarkkinoilla on jo alkanut vilisemään, kun siirtoikkuna aukeaa elokuun alussa. AC Oulun leirissä korvat ja silmät ovat auki, mutta kaikki mahdolliset ratkaisut tullaan tekemään järkevästi.

AC Oulun pelaajisto on pysynyt tähän mennessä pelattujen 14 kierroksen ajan siinä muotissa, joka ennen kauden alkua kasattiin.

Päävalmentaja Juha Malinen korostaa, että myöskään siirtoikkunan auetessa ei yhtään hätiköityä ratkaisua tulla tekemään. Mahdollista on myös se, ettei pelaajaliikennettä tapahdu lainkaan.

– Tietysti kuuntelemme korvat ja silmät höröllä, mitä ympäristössä tapahtuu, mutta pelaajatilanteemme on tällä hetkellä sama kuin ennenkin. Tärkein huomioitava asia on se, olisiko joukkueeseen tulossa joku sellainen pelaaja, joka oikeasti vahvistaisi meitä ja jolla olisi tuoda selkeä lisäarvo ryhmäämme.

– Jos jotain ratkaisuja pelaajiston suhteen tehdään, tulee niissä olemaan jo visio myös kaudesta 2009. Eli jos joku siirto tehdään, niin meidän on tiedettävä, jatkaako pelaaja myös ensi kaudella. Toinen juttu on se, että luovummeko jostain vähemmälle peliajalle jääneestä miehestä. Joistakin tämä voi kenties tuntua monimutkaiselta, mutta meidän tekemissämme kaikki liittyy myös ensi kauteen, alleviivaa Malinen.

Tällä hetkellä suurimmat kysymysmerkit leijailevat toppari Boussad Houchen ympärillä. Ranskalaisen sopimus päättyy elokuun alussa, mutta vielä ei ratkaisuja jatkosta ole tapahtunut suuntaan tai toiseen.

– Neuvottelut ovat koko ajan käynnissä, eikä vielä ole määritelty mitään päivää, jolloin tilanne ratkeaa. Asetelma on se, että hän joko pelaa viikonloppuna ja sen jälkeen tai sitten ei pelaa. Valmentajana suhtautuisin hänen jatkoonsa positiivisesti, Malinen kertoo.

Toinen hieman pienempi kysymysmerkki on kapteeni Antti Pehkonen, sillä topparin alavatsan seudulla on todettu repeämä.

– Se on positiivista, ettei siellä ole sen isompaa juttua. Hän pystyy jatkamaan tuntuman mukaan, eikä isoja pelkoja ole siitä, että se menisi pahemmaksi. Pena on kuitenkin kova urheilija ja tekee asiat tunnollisesti, joten harjoittelun rytmitys toki kärsii. Houchen ja Penan tilanteet ovat siis ne, joita tässä selvitellään, toteaa Malinen.

AC Oululla on takana erittäin kova kolmen ottelun peliviikko, mutta seuraavassakaan ottelussa vastus ei tule ainakaan helpottumaan. Lauantain kotiottelussa Castrenille saapuu vieraaksi FC Hämeenlinna.

– Hämeenlinna on sarjan kovakuntoisin joukkue. Heidän viime viikkojen saldo on suorastaan käsittämätön, sillä tilillä on kahdeksasta edellisestä ottelusta neljä voittoa ja neljä tasuria. Näissä peleissä Hämeenlinna on tehnyt kymmenen maalia ja päästänyt ainoastaan yhden. Me kyllä tiedostamme tulevan vastustajan vaarallisuuden ja niin pitäisi ympäristönkin tiedostaa, Malinen viestittää.

AC Oulu piti sunnuntain KPV-ottelun jälkeen vapaapäivän, jonka jälkeen tiistaina oli ohjelmassa kovat harjoitukset. Keskiviikkona oli vuorossa jälleen lepopäivä, ja loppuviikko meneekin lauantain otteluun virittäytymisessä.

AC Oululla on tähän mennessä saldona 14 ottelusta seitsemän voittoa ja seitsemän tasapeliä. Joukkue on 28 pisteellä parhaimman maalieronsa turvin edelleen sarjan piikkipaikalla.

(Toimitus)