Uutinen Edustus

AC Oulu vahvistaa maalivahtiosastoaan kanadalaispelaaja David Monsalvella. FC Interissä kausina 2009 ja 2010 pelannut Monsalve liittyy AC Oulun vahvuuteen loppukauden ajaksi. 24-vuotiaan kanadalaismaalivahdin edellinen seura oli FC Edmonton.

Kanadan A-maajoukkueessakin esiintynyt Monsalve tuo lisää kokemusta ja kilpailua oululaisjoukkueen maalivahtiosastolle. Monipuolisen maalivahdin suurimmat vahvuudet ovat pelin ohjaaminen sekä jalalla pelaaminen.

– David oli jo talvella meidän papereissa ja olimme hyvin lähellä sopimusta. Se sitten kariutui viime metreillä, mutta nyt katsoimme tärkeäksi saada lisää kokemusta ja johtajuutta kirittämään hyvää alkukautta pelannutta nuorta Tommia (Lindholm). Meillä on nyt aito ja hyvä kilpailutilanne ja yksinkertaisesti paras pelaa, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela toteaa.

– On mukava olla jälleen Suomessa. Muistan hyvin pelit AC Oulua vastaan vuodelta 2010 – he pelasivat sellaista jalkapalloa, josta minä pidän. Nyt haluan auttaa joukkuetta parhaani mukaan ja ottaa suurta vastuuta, Monsalve kertoo.

Monsalve on eduskelpoinen jo kuluvan viikon sunnuntaina, kun AC Oulu kohtaa kotikentällään vahvassa vireessä olevan perinteisen Tampereen Ilveksen. Ottelu pelataan Raatin stadionilla klo 18:30 alkaen.

David Monsalve
188 cm / 82 kg
21.12.1988