Uutinen Seura

Kolmen seuran yhteistyön tavoitteena on kehittää nuoria pelaajia optimaalisessa toimintaympäristössä Suomen kolmella korkeimmalla sarjatasolla.

AC Oulu, IF Gnistan ja Rovaniemen Palloseura ovat solmineet toistaiseksi voimassa olevan yhteistyösopimuksen, jonka tarkoituksena on kehittää pelaajia optimaalisessa toimintaympäristössä ja mahdollistaa selkeä pelaajapolku junioripelaajasta, aikuispelaajaksi aina Veikkausliigatasolle asti. Tarjoamalla jokaisessa kolmessa seurassa paras mahdollinen ammattipelaajan arki, seurat mahdollistavat nuorten pelaajien kokonaisvaltaisen kehittymisen. Lisäksi yhteistyöllä lisätään kaikkien seurojen kiinnostavuutta ja mahdollistetaan laajemman pelaajajoukon saatavuus.

Yhteistyön osapuolet ovat AC Oululle tuttuja seuroja: RoPS kohdattiin viime kaudella liigakarsinnoissa ja Gnistan tuli tutuksi Ykkösessä. Kauden 2021 päätteeksi RoPS jatkoi toimintaa Kakkosessa, Gnistan Ykkösessä ja AC Oulu Veikkausliigassa. Kaikilla kolmella ylimmällä sarjatasolla toimivat seurat voivat yhteistyössä tarjota pelaajille oikean paikan kehittyä pelaajana ja mahdollistaa sujuvan pelaajien siirron keskenään. Nyt tehdyllä yhteistyösopimuksella ei ole vaikutusta AC Oulun ja OLS:n kanssa voimassa olevaan yhteistyösopimukseen.

”Tämä on Suomessa ainutlaatuinen pelaajakehitysyhteistyöhanke. Pystymme yhdessä tarjoamaan noin 3000:lle pelaajalle selkeän pelaajapolun kolmelle ylimmälle sarjatasolle. Yhteistyön avulla lupaava pelaaja pystyy kehittymään laadukkaassa valmennuksessa, oman tasonsa mukaisessa ympäristössä. Käytännössä seurojen valmennus- ja urheilujohto keskustelevat pelaajista, heidän tulevaisuudestansa ja ehdottavat pelaajille mahdollisia siirtoja. Pelaajien suostumus tietenkin tarvitaan. Sopimus sisältää luonnollisesti myös taloudellisia ehtoja esimerkiksi mahdollisten siirtokorvausten osalta. Olemme AC Oulussa erittäin iloisia, että olemme löytäneet kumppaneiksi seurat, jotka ajattelevat asioista samalla tavalla kanssamme ja haluavat panostaa nuorten pelaajien kehittämiseen. Maantieteellisesti olemme seuroina laajalle levittäytyneitä ja tämä omalta osaltaan tukee sitä, että pystymme houkuttelemaan lupaavia pelaajia mukaan toimintaamme ympäri Suomea”,  AC Oulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Puukka kommentoi.

Lisätietoja:

Ville Puukka
[email protected]