Uutinen Edustus

AC Oulun hankki kaksi uutta pelaajaa, kun Titi Essomba ja Matias Lindfors allekirjoittavat vuoden sopimukset. Titi Essomba pelasi viime kaudella Oulun Palloseurassa, Matias Lindfors Ykkösen FC KTP:ssä.

Kausina 2006-2007, 2009 sekä 2014 AC Oulussa pelannut Titi Essomba, 35, tekee paluun Laivastonsinisiin. 63 virallista ottelua AC Oulussa pelannut Essomba viihtyy parhaiten laitahyökkääjänä. AC Oulussa mies on iskenyt uran aikana yhdeksän maalia. Viime kaudella OPS:ssa Essomba pelasi 21 ottelua, joissa iski 10 maalia. Kamerunissa syntyneellä Essomballa on tavoitteet lähinnä joukkuepelaamisessa.

– Ensi kaudella joukkue on uusi, ja siellä on paljon nuoria pelaajia. Tulen auttamaan joukkuetta kokemuksellani ja vahvuuksillani, kertoo lyhyesti Essomba. 

Päävalmentaja Rauno Ojanen valmensi Essombaa AC Oulussa jo kaudella 2014. 

– Titi on kokenut pelaaja, joka pystyy pelaamaan monessa eri roolissa. Hän on äärimmäisen hyvä 1vs1-tilanteissa, sillä on hän pystyy joko ohittamaan tai laittamaan hyviä keskityksiä omalta laidaltaan. Lisäksi Titi on todella vahva pallon suojaaja, ja pystyy kääntymään vaikka olisi mies selässä. Yksi tärkeä ominaisuus hänellä on myös johtajuus, sillä Titi on todella kilpailuhenkinen. On tärkeää että saamme nyt hyökkäyspäähän toisen yli 30-vuotiaan kokeneen pelaajan, kertoo flunssan kourista tavoitettu Ojanen. 

Matias Lindfors FC KTP:stä AC Ouluun

_025 Matias Lindfors kohtasi viime kaudella Ykkösessä AC Oulun KTP:n pelipaidassa. (Kuva: Pekka Vainio)

Viime kaudella Ykkösessä 23 ottelua ja yhden maalin FC KTP:ssä viimeistellyt Matias Lindfors, 19, pelaa kaudella 2017 AC Oulussa. Helsingissä syntynyt Käpylän Pallon kasvatti pelasi ennen viime kautta Ruotsissa IF Brommapojkarnan akatemiassa kaudet 2013-2015. Lindfors itse on tyytyväinen liittyessään AC Ouluun. 

– Hyvät ja luottavaiset on fiilikset. Etsin seuraa Ykkösen kärkipään joukkueista, ja AC Oulu osoitti heti kiinnostuksensa. Tulevalla kaudella minulla on tavoitteena kehittyä paremmaksi pelaajaksi, ja joukkueena voittaa jokainen ottelu, kertoo lyhyesti ja päättäväisesti Lindfors. 

Pelaajan rekrytoinnista vastannut valmentaja ja urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kehuu nuorta pelaajaa. 

– Matias tulee vahvistamaan meidän keskikenttää. Hän pystyy pelaamaan periaatteessa kaikkia keskikentän pelipaikkoja. Hän on hyvän moottorin omaava taistelija, joka ennättää tilanteisiin ja on valmis tekemään töitä myös laajalla säteellä. Nuoreksi mieheksi hän on jo ennättänyt kokea jalkapalloa Suomen rajojen ulkopuolella. Ikäistään kypsempi, ja pallollinen osaaminen riittää myös tehoihin hyökkäyspäässä, analysoi Heikkinen. 

AC Oulun pelaajatilanne kaudelle 2017 (19.12.2016)

Maalivahdit: Johannes Wentin, Juuso Särkelä

Puolustajat: Markus Heikkinen, Niilo Hautala, Samuli Leppälä, Niko Ronkainen, Aleksi Lappalainen, Akseli Kalermo

Keskikenttäpelaajat: Jair, Samuel Kurttila, Matias Lindfors

Hyökkääjät: Juuso Kemppainen, Petteri Pietola, Tuomas Mustonen, Titi Essomba