Uutinen Edustus

AC Oulu ja Aaro Tiihonen ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen, joka ulottuu kauden 2024 loppuun ja lisäksi sopimuksessa on yhden kauden optio.

Aaro Tiihonen on Rovaniemen Palloseuran kasvatti ja nuoresta iästä huolimatta hän on pelannut Kakkosta pari edellistä kautta. 17-vuotias puolustaja ei saavu suoraan Laivastonsinisiin, vaan hän liittyy ensi kauden ajaksi lainalle Gnistaniin.

Tosi hyvät fiilikset tulla Ouluun. Innolla odotan, että tämän kauden jälkeen pääsen Ouluun treenaan liigaseuran mukana. Nyt haluan keskittyä täysillä tähän kauteen Gnistanissa ja auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon.

Lainapesti Gnistaniin on varmasti hyvä välisteppi minulle ennen Ouluun tuloa. Täälläkin on tosi laadukas harjoitusympäristö, missä varmasti kehittyy. Tavoitteena tälle kaudelle on saada mahdollisimman paljon minuutteja Ykkösessä ja kehittyä pelaajana.

Tuntui parhaalta vaihtoehdolta tähän kohtaan. Täällä pystyy hoitaa hyvin koulua eteenpäin ja pääsee laadukkaaseen treeniympäristöön ja valmennukseen.

Aaro Tiihonen

Oikean puolustajan ja wing-backin paikalla pelaava Tiihonen on tuttu näky poikien maajoukkueissa, joista on kertynyt eri ikäluokissa jo 11 ottelua.

Todella tyytyväinen, että päästiin Aaron kanssa yhteisymmärrykseen pidemmästä sopimuksesta sekä siitä, että Gnistanin kanssa hyväksi koettu yhteistyö jatkuu nyt Aaron lainasopimuksen myötä. 

Uskoisin, että Aaro pystyy Gnistanin ympäristössä kehittymään pelaajana seuraavalle tasolle sekä taistelemaan tosissaan peliajasta Ykkösessä ensi kaudella, mikä edesauttaisi taas seuraavan stepin ottamista kaudelle 2024. Myös arjessa vastuunottaminen lisääntyy kotoa pois muuton myötä, mikä varmasti omalla tavallaan kasvattaa Aaroa.

Tsemppiä Aarolle ensi kaudeksi!

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Aaro on nopeajalkainen pelaaja, joka pystyy toimimaan niin laitapuolustajana kuin wingbackina. Hyökkäyksiin aktiivisesti osallistuva Aaro on jo ehtinyt Rovaniemellä pelata kakkosen pelejä ja ottaa nyt seuraavan askeleen urallaan meillä. 

On hienoa, että saamme nuorten maajoukkueita edustaneen pelaajaan Gnistaniin. Haluamme olla kilpailukykyisiä ykkösessä, mutta tarjota myös laadukkaan ympäristön pelaajille kehittyä.

IF Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen