Uutinen Edustus

AC Oulu ja oululainen 14-vuotias superlupaus Niklas Jokelainen ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

Vuonna 2000 syntynyt Jokelainen on Tervarit-junioreiden kasvatti. Vasenjalkainen ja 181 senttimetriä pitkä hyökkääjä on iskenyt maaleja liukuhihnalta läpi nuoren uransa. Fyysisesti vahva jässikkä on käynyt 12-vuotiaana kaksi kertaa englantilaisen Fulhamin testileirillä. Tämän jälkeen niin ikään englantilainen Valioliigajätti Chelsea on kutsunut nuoren miehen testille kolme kertaa. Lisää leirejä Euroopan huippujoukkueisiin on näköpiirissä myös tulevaisuudessa.

Nuorukainen itse odottaa tulevaa kautta innolla.

– Olen harjoitellut AC Oulun mukana jo jonkin aikaa ja vauhti on tuntunut luonnollisesti kovalta. Minulla on kovat tavoitteet jalkapalloilijana ja uskon, että löydämme yhteistyössä minulle parhaan tavan harjoitella ja pelata. Haluan totta kai näyttää osaamistani jokaisessa harjoituksessa ja olla edesauttamassa joukkueen pärjäämistä – uskon, että voin pelata Ykkösessä jo ensi kesänä, Jokelainen sanoo päättäväisenä.

AC Oulu on ollut Jokelaisen taidoista kartalla jo pidemmän aikaa.

– Niklas on esimerkki hyvästä oululaisesta juniorityöstä. Hän on kehittynyt vuosien ajan Tervareissa, mutta nyt on aika ottaa askel aikuisten maailmaan. Kyseessä on nuori poika, mutta hän on huippulahjakkuus – mitään ei kuitenkaan ansaita sanoilla, vaan teoilla. Meidän tehtävänä on auttaa häntä eteenpäin jalkapalloilijana ja hänen tehtävänsä on auttaa seuraa ja joukkuetta, kuten kaikkien muidenkin pelaajien, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.

– Kun puhutaan suomalaisen jalkapalloilun ongelmista, nousee maalintekijöiden puute usein esille. Niklas on syntynyt laittamaan palloja maaliin ja hänellä on kaikki edellytykset huippuammattilaiseksi. Tarvitaan laadukasta harjoittelua, hyviä pelejä, kärsivällisyyttä ja palavaa halua olla urheilija. Pelaamisessa on toki vielä paljon puutteita, mutta niitä kehitetään yhdessä. Hyppääminen aikuisten joukkueeseen ja pukuhuoneeseen vaatii paljon hänen itsensä lisäksi valmennukselta ja kanssapelaajilta. Minulla on kutina, että hänestä kuullaan vielä paljon, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen päättää.

Jokelaisen sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 12 pelaajasopimusta kaudelle 2015. Ensi maanantaina seura tiedottaa seuraavasta sopimuspelaajasta.

ACOTV

Yhteistyössä