Raportti Edustus

AC Oulu lähti otteluun kovin odotuksin, mutta tasapeliin päättynyt ottelu oli oululaisille todella kova pettymys niin kentällä kuin katsomossa.

Lämmin ja aurinkoinen sää houkutteli reilut 1700 katsojaa AC Oulun ja IFK Mariehamnin väliseen otteluun. Ottelu alkoi AC Oulun vahvalla hallinnalla ja peli pyöri syvällä saarelaisten boksin tuntumassa. Vahvasta hallinnasta huolimatta vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin.

24. minuutilla kotiyleisö sai aihetta riemuun, kun Ashley Coffeyn upea vasemman jalan tykitys upposi maalin oikeaan kulmaan. Maalin jälkeen IFK:lla oli muutama vaarallinen paikka tehdä maali, mutta Oulun maalivahti Calum Ward otti pari tärkeää torjuntaa ja piti tilanteen kotijoukkueen johdossa. Puoliajan lopussa AC Oulun toppari Liiban Abadid loukkaantui ja tilalle tuli oululainen 18-vuotias Eetu Saarela tekemään veikkausliigadebyyttinsä.

Eetu Saarela Veikkausliigadebyytissä. Kuva: Iitu Lehtonen.

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempaa ja molemmilla joukkueilla oli omat jaksonsa hallita peliä. 78. minuutilla kotijoukkue sai kylmää vettä niskaansa, kun Hugo Cardano pääsi laukomaan vapaasti rangaistusalueen sisältä pallon maaliin. AC Oulun parhaat maalipaikat syntyivät ottelun viimeisellä minuutilla, kun ensin Marquinhos pääsi laukomaan boksin reunalta, mutta IFK:n maalivahti sai juuri ja juuri sormensa väliin ja pallo liukui niukasti tolpan ohi. Siitä seuranneesta kulmapotkusta kotijoukkueen toppari Samuli Hölttä pääsi puskemaan, mutta hieno pusku jäi ylärimaan. Näin ottelu päättyi tasapeliin ja kotijoukkueen valtavaan pettymykseen, kun kauden avausvoitto jäi haaveeksi.

Seuraavaksi AC Oulu matkustaa ensi viikolla FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelle ja seuraavan kerran pelataan Oulussa kuun viimeinen päivä, kun vastaan tulee HJK. Liput myynnissä otteluun AC Oulun verkkokaupassa.