AC Oulu ja FF Jaro kohtasivat eilen Heinäpään jalkapallohallissa harjoitusottelussa, jossa Laivastonsiniset olivat 3-0 parempia.

Lauantai-iltapäivän ottelu oli oululaisten ensimmäinen ja viimeinen harjoitusottelu ennen kilpailullisia pelejä. harjoitusottelu oli kokonaisuudessaan AC Oulun hallintaa ja kolmen maalin lisäksi joukkue pystyi luomaan useita maalipaikkoja.

Ottelu lähti tunnustellen käyntiin ja ensimmäinen jakso oli tasaisempi, kuin toinen. Ottelua oli pelattu reilu kolme minuuttia, FF Jaro sai ottelun parhaan maalipaikkansa. Pietarsaarelaisten Jim Myrevik riisti pallon oululaisilta oikealla keskiviivan tuntumassa ja sai syötettyä pystyyn oikealla viilettävälle Antonio Hotalle, joka nosti hyökkäystä nopeasti ylös. Hotta laittoi matalan keskityspallon maalin edustalle, joka löysi tiensä Alex Ramsaylle. Hän pääsi vetämään hyvästä paikasta vitosen viivalta, mutta tilanteessa valppaana ollut oululaisten keskikenttäpelaaja Jere Kallinen pääsi blokkaamaan vedon kokonaan ja näin maalia ei päässyt syntymään.

Kun ottelua oli pelattu reilu kahdeksan minuuttia, meni AC Oulu johtoon ottelussa. Oululaiset pyörittivät peliä oikealla laidalla ja Niklas Jokelainen nosti keskialueelta kaaripallon rangaistusalueen sisään juosseelle Samu Alanko Zartalle, joka syötti maalin eteen. Pallo päätyi pelaajien läpi aina vasemmalla vitosen rajalle, jossa Mosa nappasi sen haltuunsa. Hän harhautti Jaron puolustajan ja maalivahdin valelaukauksella, jonka päätteeksi keskikenttäpelaajalla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

AC Oulu oli vielä ensimmäisen jakson päätteeksi lähellä maalintekoa, kun Mosa toi pallon rangaistusalueelle ja syötti vasemmalla nousseelle Rafael Florolle. Portugalilaispuolustaja syötti boksissa vapaana olleelle Jokelaiselle, joka pääsi yrittämään hieman hankalasta asennosta, mutta pallo päätyi Jaron maalivahti Mykyta Savchenkon haltuun.

Toinen jakso oli enemmän oululaisten hallintaa ja maalipaikkojakin alkoi tulla loppua kohti enemmän. Vajaan 60 minuutin pelin jälkeen oululaisten toinen maali oli todella lähellä. Niklas Jokelainen vaihtoi puolta oikealta vasemmalle ja pallo saavutti Dennis Salanovićin. Hyökkääjä nousi rankkarialueelle ja pääsi vetämään läheltä vitosen rajaa, mutta hieman takakenosta lähtenyt laukaisu päätyi ylähirteen.

Muutama minuutti myöhemmin Marius Könkkölä toi hyökkäystä ylös aina päätyrajalle asti, jossa hän meni näyttävästi ohi Jaron puolustajasta ja pallo päätyi Marcel Warghille, joka pompotteli pallon päätyviivalta epäonnekseen maalivahti Joas Snellmannin näppien kautta suoraan maalin edessä olleelle AC Oulun Michael Lopezille ja hän pääsi puskemaan pallon maaliin. Näin Laivastonsiniset juhlivat maalia toistamiseen iltapäivässä.

Pelin 73. minuutilla Magnus Breitenmoser toi palloa ylös vasemmalla. Keskikenttäpelaaja syötti pystyyn hänen takaa nousseelle Noah Pallakselle. Laitapuolustaja nousi boksin rajalle ja syötti toiseen aaltoon Aapo Heikkilälle, joka pääsi vetämään painavan laukauksen suoraan syöttöön. Tällä kertaa veto painui hieman liian keskelle maalia ja maalivahti Snellman pääsi nyrkkeilemään laukauksen suoraan omalle puolustajalle, joka pääsi purkamaan pallon.

Vajaa 80 minuuttia oli pelattu, kun Breitenmoser laittoi pallon oikealta keskialueelta vasemmalle rankkarialueen sisään Onni Suutarille. Hyökkääjä pääsi nokikkain maalivahti Snellmanin kanssa, mutta tällä kertaa pietarsaarelainen oli tilanteessa etevämpi ja maalia ei syntynyt. Tilanteen jälkeen vasemmalle kerennyt Breitenmoser pääsi irtopalloon ja keskikenttäpelaaja päätti kokeilla omaa laukausta. Tällä kertaa pallo painoi hieman oikealta ohi maalista.

Onni Suutarin ei tarvinnut kovin kauaa odottaa, kun lopulta maalinnälkään tuli apetta. Aapo Heikkilä antoi syötön rangaistusalueelle Suutarille, joka taisteli itsensä vapaaksi kolmen Jaron pelaajan paineesta ja pääsi vetämään rankkaripisteen kohdilta pallon maalin takanurkkaan. Näin AC Oulu meni 3-0 johtoon.

Vuoden ensimmäisestä harjoitusottelusta mukava kolmen maalin voitto ja oma maali puhtaana, joten tällä tuloksella joukkueella on varmasti helpompi lähteä ensi viikonlopun Liigacupin otteluun Seinäjoelle.