Raportti Edustus

AC Oulu ja Helsingin IFK tasasivat pisteet Brahen kentällä pelatussa ottelussa. Kenttätapahtumia jälleen, etenkin toisella jaksolla hallinut AC Oulu ei onnistunut avaamaan kauden voittotiliään. Molemmista kotijoukkueen maaleista vastasi Sami Okkonen. AC Oululta osuivat Joni Mäkelä sekä Jani Kauppila.

Ottelun alku oli oululaisille tuskaa – vain viisi minuuttia oli ottelua käyty, kun keskialueen pallonmenetyksen jälkeen tähtirinnat iskivät johtomaalin Sami Okkosen toimesta. Maali antoi kotijoukkueelle lisävirtaa, mutta AC Oulu otti jakson edetessä yhä enemmän hallintaa. Tasoitus nähtiin 24. minuutin kohdalla, kun Joni Mäkelä taisteli pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Tämän jälkeen ensimmäinen jakso eteni suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta vierasjoukkue kykeni luomaan edellisiin otteluihin nähden useita maalintekotilanteita. Lähellä maalia olivat ainakin Joonas Sohlo, Jani Kauppila, Joni Mäkelä kahteen otteeseen sekä Dritan Stafsula. HIFK pääsi yrittämään lisäosumia muutaman puolustusvirheen johdosta, mutta vieraat onnistuivat häiritsemään tilanteita riittävästi.

Toiselle jaksolle AC otti yhä vahvempaa hallintaa. Maalinteossa onnistui kuitenki HIFK, joka sai toisella jaksolla kaksi laukausta maalia kohti, mutta tällä kertaa se oli riittävästi. Hienon ottelun pelannut Okkonen viimeisteli illan toisensa 64. minuutin kohdalla. AC Oulu osoitti kuitenki taisteluilmettä nousemalla tasoihin vain kahden minuutin jälkeen, kun Jani Kauppila onnistui laukomaan kakkospallon maaliin kuudentoista rajalta. Tämän jälkeen alkoi AC Oulun vahva rynnistys – Juho Meriläinen pääsi puskemaan kulmapotkun maalia kohti, mutta kotijoukkue onnistui siivoamaan pallon maaliviivalta. Paluupallo karkasi maalipotkuksi. Voittomaaliin paras paikka siunautui Mika Nurmelalle, joka pääsi tykittämään volleypallosta kymmenestä metristä, mutta pallo nousi hieman yli maalin. Näin ollen pisteet tasattiin ja AC Oulu jatkaa yhä voitoitta kolmen ottelun jälkeen.

– Kyllä tämä syö tällä hetkellä miestä. Pelaamme 90%:sti todella hyvää peliä. Se 10% leimaa meitä tällä hetkellä sillä tavoin, että emme ole voittava joukkue. Tänään meillä oli useita paikkoja tehdä maaleja ja kaveri onnistui sitten kahdesti huonosti pelatuista tilanteista. Tämä on oikeasti todella pienestä kiinni ja meidän ei ole mitään järkeä lähteä muuttamaan mitään suurta vaan keskitymme hiomaan nämä pienet asiat kuntoon. Sen jälkeen vain taivas on rajana, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen valoi uskoa omiinsa.

Lue ottelun tilastot täältä>>