AC Oulu ja VPS kohtasivat tälle kaudelle jo kolmannen kerran Veikkausliigassa ja jälleen kerran oululaiset jäivät ilman voittoa eikä myöskään edellisestä kohtaamisesta haluttua revanssia joukkue saanut.

Ottelun ensimmäinen jakso meni vaasalaisten komennossa ja VPS pystyi luomaan vaaraa Calum Wardin vartioimaa maalia kohden. Vepsun Tyler Reid onnistui jo aikaisessa vaiheessa murtamaan syötöillään AC Oulun puolustusta ja, kun peliä oli kulunut 26 minuuttia Joonas Vahtera pääsi nikkaamaan pallon maaliin Reidin keskityksestä.

Maalin jälkeen vaasalaiset jatkoivat paineistusta, mutta oululaiset onnistuivat saamaan satunnaisia tilanteita. Pelin 34. minuutilla todistettiin yksi kauden hienoimmista maaleista, kun Laivastonsinisten Rafael Floro päätti tällätä liki 30 metristä pallon yläriman kautta sisään. Koko VPS puolustus oli voimaton tilanteessa. Tasalukemissa jatkettiin myös taukovihellykseen asti.

Toiselle puoliajalle AC Oulu vaihtoi Jere Kallisen poiskentältä ja tilalle vastikään jatkosopimuksen tehneen Niklas Jokelaisen. Toisen jakson alussa VPS:n kulmatilanteen jälkeen oululaiset onnistuivat brassitaituri Lucas Moraisin johdolla karkaamaan ylivoimahyökkäykseen, mutta tilanne kuitenkin tyrehtyi vastustajan rankkarialueen lähettyvillä. Reilun 51 minuutin jälkeen Vepsu onnistui saamaan kulmapotkun, jonka jatkotilanteesta Riku Jääskä pääsi ampumaan, mutta Calum Ward venytti ilmiömäiseen torjuntaan.

VPS ja Jääskä pääsivät kuitenkin tuon edellisen tilanteen kuittaamaan 58. peliminuutilla, kun Jääskä pääsi ohittamaan oululaispuolustuksen ja upotti pallon verkkoon.

Osuman jälkeen Laivastonsiniset pääsivät hyökkäämään ja Rafael Floron kaukaa lähtenyt keskitys oli lentää aina maaliin asti, kunnes vaasalaisten maalivahti Oskari Forsman sai juuri ja juuri kimmotettua pallon tolppaan.

Oululaiset paineistivat Vepsua loppua kohden kovaa ja onnistuivat ottamaan tätä kautta hallinnan pelistä. Kun peliä oli jäljellä 10 minuuttia, hyvin pelissä esiintynyt Floro pääsi jälleen ampumaan rankkarialueen rajalta, mutta Forsman ylsi torjumaan portugalilaisen laukauksen. Lopussa VPS pääsi myös kolkuttamaan palloa AC Oulun maalin rimaan, mutta lopputulokseksi jäi kotijoukkueen 2-1 voittolukemat.

Laivastonsiniset pelaavat 16.10 runkosarjan viimeisen ottelun Raatissa Ilvestä vastaan klo 15:00 alkaen. Tämän jälkeen AC Oulu suuntaa katseet jo tulevaa Eurolopputurnausta kohti, josta joukkue lähtee hakemaan paikkaa Euroopan kovimmissa turnauksissa.