AC Oulu ja RoPS kohtasivat keskiviikkona Rovaniemellä karsintasarjan ensimmäisessä osaottelussa ja isännät veivät sen nimiinsä 2-1.

Niin kuin odotettavissa oli, ensimmäisestä osaottelusta muodostui tasainen vääntö Rovaniemen keskuskentän kirkaissa valoissa. Kummallakin oli mahdollisuus voittaa ottelu, mutta tällä kertaa RoPS sai naputettua taululle yhden maalin enemmän ja otti taiston nimiinsä.

Ensimmäinen kunnon maalintekopaikka tuli ottelussa vartin kohdilla, kun RoPS sai kulmatilanteen. Hollantilaisvahvistus Nino Roffelsen antoi keskityksen boksin taka-alueelle, johon rovaniemeläisten Luka Kuittinen pääsi puskemaan. Tällä kertaan voimakas pusku meni ohi maalin.

Reilu kuusi minuuttia myöhemmin oli jälleen Nino Roffelsen asialla, kun hän sai Jussi Niskan ylös tuoman pallon AC Oulun kenttäpäädyssä itselleen. Roffelsen harhautteli koko oululaispuolustuksen läpi ja pääsi laukomaan kohti taka-alanurkkaa. Laivastonsinisten kokenut maalivahti Juhani Pennanen kuitenkin liimasi maannuolijaisen hanskoihinsa ja peli jatkui maalittomana.

Kamppailun avausmaali syntyi puolen tunnin pelin paikkeilla. Ensin kulmatilanteesta Otso Liimatta antoi keskityksen maata pitkin boksin kaarelle Dennis Salanovićille, joka pääsi vielä asettelemaan vetoaan. Lopulta hän pamautti vedon kohti maalia, mutta RoPSin Rodrigo Antunesin käsi huitaisi palloa, josta päätuomari Oliver Reitalalla oli helppo päätös viheltää rankkari. Salanović ei rankkarista erehtynyt ja vei AC Oulun 0-1 johtoon.

Kauaa ei oululaiset johtoasemassa päässeet pelaamaan, kun ottelu oli jälleen tasoissa. RoPS sai sivuvaparin vasemmalta kentän puolesta välistä. Rodrigo keskitti kohti AC Oulun rangaistusaluetta. Miika Koskela kerkesi ensimmäisenä pallolle, mutta hän missasi pomppivan pallon ja se päätyi suoraan takana olleelle Simo Roihalle. Hän pääsi ampumaan pallon vapaasti vasempaan alanurkkaan ja pelin tasoihin.

Pari minuuttia ennen taukoa Magnus Breitenmoser antoi kulmapalloa ja se suuntautui boksin etualueelle. Samu Alanko pääsi palloon ja pudotti sen pilkun kohdalla olleelle Rafinhalle, joka pääsi vetämään suoraan syöttöön. Tällä kertaa kuitenkin RoPSin maalivahti Miikka Mujunen sai kuin saikin torjuttua pallon ja se päätyi yli maalista.

Ottelun toisen jakson alkuun nähtiin todella ikävä loukkaantuminen, kun AC Oulun Ruxi ja RoPSin Otto Kemppainen juoksivat kilpaa oululaisten puolustusalueella keskityspalloon. Kemppainen tuli tilanteeseen suoraan kyynärpää edellä Ruxin niskaan ja katalonialaistoppari putosi maahan tilanteen seurauksena. Usean minuutin hoidon jälkeen Ruxi kannettiin paareilla pois kentältä ja AC Oulu joutui vaihtamaan hänen tilalleen Lucky Oparan.

Vajaan 54 pelatun minuutin maissa RoPSin Roffelsen keskitti vasemmalle laidalle oululaisten puolustusalueelle Jussi Niskalle, joka leikkasi keskelle ja haastoi koko oululaispuolustuksen. Hän pääsi linjan läpi aina maalin edustalle asti ja veti painavan kudin kohti maalia. Tällä kertaa kuitenkin oululaisten liimanäppi Pennanen koppasi pallon haltuunsa ja peli säilyi tasoissa.

Reilun 56 pelatun minuutin jälkeen Dennis Salanović aiheutti omalla boksiin murtautumisellaan rankkarin jälleen oululaisille. Rovaniemeläisten Rodrigo taklasi suoraan jaloille, josta päätuomarilla oli jälleen helppoa tuomita rankkari AC Oululle. Tällä kertaa Salanović ei maalia tehnyt, vaan Mujunen RoPSin maalilla torjui pilkun.

Kun peliä oli pelattu noin 75 minuuttia käänsi RoPS peliä vauhdikkaasti oululaispäätyyn. Pallon sai lopulta oikealla laidalla ollut Didis Lutumba-Pitah, joka pääsi vetämään aivan kuudentoistaviivalta. Pallo muutti suuntaa Oparasta, mutta oululaisten onneksi pallo painui oikealta ohi maalin.

Reilu viisi minuuttia myöhemmin pääsi AC Oulu yrittämään paraatipaikalta. Anselmi Nurmela toi palloa hyökkäysalueelle syvään ja keskitti maalialueelle, jolla hän tavoitteli Aapo Heikkilää. Hän ei ihan keskitykseen ehtinyt ja rovaniemeläispuolustus pääsi palloon. Irtopallo kuitenkin päätyi boksin sisällä vapaaksi, johon Sergei Eremenko pääsi paukauttamaan sydämensä kyllyydestä pommin kohti RoPSin päätä. Valitettavasti veto painui hieman yli maalin ja peli pysyi edelleen tasoissa.

Viisi minuuttia edellisestä oli rovaniemeläiset asialla, kun Simo Roiha vapautti syötöllään Srdjan Vujaklijan oululaislinjan läpi. Hän pääsi vielä nokikkain tilanteessa hyvin peittämään tulleen Pennasen kanssa, joka sai torjuttua vedon ja tilanne säilyi ennallaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin lisäajan neljännellä minuutilla, kun RoPS jälleen iski nopealla vastahyökkäyksellä. Jussi Niska keskitti maalin edustalle, jonka Pennanen nyrkkeili kauemmaksi maalista. Pallo päätyi Lutumballe, joka pudotti keskellä tulleelle Roffelsenille. Hän veti kohti oululaismaalia maannuolijaisen, joka muutti vielä suuntaa Rafinhan jalasta ja painui vasemman tolpan kautta maaliin.

Ottelu oli tasainen, jossa oululaiset pystyivät luomaan enemmän maalipaikkoja, mutta pallo suuntautui enemmän ohi maalista kuin maalia kohti. Kaikki on edelleen auki ja sunnuntaina jatketaan kauden viimeisessä ottelussa, jossa on sitten edelleen todella isot panokset. AC Oululla on pakkovoiton paikka, jos mielii ensi kesänä jatkaa Veikkausliigassa. Viimeinen ottelu kotiyleisön edessä, joten ottelutapahtumasta tulee varmasti mahtava. Nyt jos koskaan nokka kohti Raattia.