AC Oulu jatkoi vahvaa menoaan ja vankisti sarjajohtoaan sunnuntai-iltana, kun Castrenissa vieraillut FC PoPa joutui poistumaan kotimatkalle tyly tappio niskassaan. Voitto kirjattiin isännille Donewell Yoben, Mika Nurmelan ja Frank Jonken osumilla numeroin 3 – 0 (1 – 0).

KATSO VIDEOKOOSTEESTA OTTELUN PARHAAT PALAT! (Kuvaus ja edit. Samuel Waheeb) huom! paina ”watch in high quality” -nappia saadaksesi parhaan laadun videoon!

LUE JUTUT:
Porilaiset suitsuttivat AC Oulun esitystä
Kuvakooste ottelusta

Ottelusta voitiin ennakkoon odottaa viihdyttävää ja tapahtumarikasta kamppailua, eivätkä nämä odotukset olleet turhia. Etenkin ensimmäisellä jaksolla nähtiin hyvin vauhdikasta peliä sekä maalipaikkoja molemmissa kenttäpäädyissä. PoPa oli ensimmäinen tällä kaudella Oulussa vieraillut joukkue, joka pyrki myös itse pelaamaan rohkeasti pelkän puolustustaistelun sijaan.

Toisella jaksolla porilaiset eivät kuitenkaan enää pysyneet kyydissä mukana, ja puoliaika oli AC Oulun suvereenia hallintaa. 3-0-voittoa voidaan pitää täysin ansaittuna.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi jo kuudennella peliminuutilla, kun pirteästi pelissä esiintyneet Juha Majava ja Joonas Pennanen petasivat rangaistuspotkualueen sisälle paikan Donewell Yobelle. Yobe ei avopaikasta erehtynyt, vaan tulitti pallon komeasti maalin kattoon. Osuma oli Yobelle kauden ensimmäinen.

Kotijoukkueella oli muutama maukas paikka lisämaaleihin jo avausjaksolla, mutta läheltä piti -tilanteet eivät tuoneet vielä tulosta. Kertaalleen muun muassa Frank Jonke pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta PoPan maalivahti Lauri Pirhonen ehti viime hetkellä pelastamaan tilanteen vastaantulollaan.

Myös PoPa rakensi pari potentiaalista maalipaikkaa, mutta jo kauden kolmannen nollapelinsä pelannut Dennys Rodrigues torjui Piracaian ja Tom Melartin laukaukset. Antti Sumiala puolestaan tykitti pallon lähietäisyydeltä sivuverkkoon.

Toisella jaksolla AC Oulu nosti kytkintä, ja paineli vierailtaan karkuun suvereenilla tavalla. Kuten usein aikaisemminkin tällä kaudella, vastustaja putosi oululaisten kyydistä toisella puoliajalla. PoPa ei päässyt enää lähentelemään AC Oulun maalia ennen kuin pelin loppuhetkillä, jolloin ottelu oli jo ratkennut.

Toinen maali oli lähellä jo noin 60 minuutin kohdalla, mutta aktiivisesti maalillaan pelannut Pirhonen torjui Majavan vasemmalta laidalta avautuneen läpiajon.

AC Oulu siirtyi lopulta 2-0-johtoon 70. minuutilla. Maali sai alkunsa Majavan hyvästä syötöstä vasemmalta, jonka jälkeen toiselle jaksolle kentälle tullut Joni Korhonen tarjoili boksin sisällä loistopaikan Mika Nurmelalle. Nurmela ei antanut maalivahti Pirhoselle mitään mahdollisuuksia, vaan pommitti pallon lähietäisuudeltä varmaakin varmemmin verkkoon.

Loppunumerot 3-0:aan viimeisteli 86. minuutilla läpiajosta Frank Jonke, jolle vapauttavan syötön tarjoili Korhonen.

AC Oulu pelasi sunnuntaina laajalla rintamalla vahvan ottelun, eikä heikkoja lenkkejä löytynyt. Erityisesti edukseen esiintyivät muun muassa jälleen kentän kuninkaana häärinyt Nurmela sekä pirteästi laidoilla uurastaneet Majava ja Pennanen. Myös toisella jaksolla kentälle tullut Korhonen oli terävänä, samoin kuin kärjessä uurastanut Jonke, joka sai maalin muodossa palkinnonkin työlleen.

Ikävän sivumausteen viihdyttävälle ottelulle toivat kaksi loukkaantumista. Oikeana laitapuolustajana pelin aloittanut Tommi Kauppinen loukkasi jalkansa ensimmäisen jakson lopussa ja joutui sivuun ottelusta. Ensimmäisten arvioiden mukaan Kauppisella voi olla edessään parin viikon sairasloma.

PoPan laitalinkki Toni Junnila puolestaan loukkaantui toisella jaksolla, ja hänet kannettiin paareilla ulos kentältä. Junnila loukkasi kyynärpäänsä ja päävalmentaja Pertti Lundellin mukaan kyynärpää on lähtenyt pois paikoiltaan tai vakavammassa tapauksessa murtunut.

AC Oulu jatkaa voiton myötä sarjakärjessä. Kuudesta ottelusta tilillä on nyt neljä voittoa, kaksi tasapeliä, eikä ainuttakaan tappiota. Kolmessa kotiottelussa oululaisten verkkoon ei ole tehty vielä yhtään maalia.

Seuraava ottelu AC Oululla on edessä perjantaina, jolloin Klubi-04 isännöi Helsingissä.

AC Oulu – FC PoPa 3 – 0 (1 – 0)

5min. 1 – 0 Donewell Yobe (Juha Majava)
45min. FC PoPa Juha Luoma varoitus
64min. FC PoPa William de Mattia varoitus
70min. 2 – 0 Mika Nurmela (Joni Korhonen)
86min. 3 – 0 Frank Jonke (Joni Korhonen)

Yleisöä: 1 448