AC Oulun kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantai-illan kuumassa ottelussa. Nousukuntoinen TPS haki täyden pistepotin Castrenin Oulu-lehti Areenalta loppulukemin 2 – 0.

KATSO MYÖS:
Malinen pettyi tuomaritoimintaan
Videokooste ottelusta

AC Oulun lauantai-illan esityksessä oli pitkään paljon hyvää, sillä oululaiset hallitsivat ottelua ja loivat kohtuullisen määrän maalintekotilanteita. Hyökkäyspään terävyys oli kuitenkin tällä kertaa kateissa ja peli meni lopulta hieman väkisinpuurtamiseksi. TPS puolestaan iski harvoista paikoistaan kaksi maalia.

AC Oulun ja TPS:n välisessä ottelussa myös tunteet kävivät ajoittain erittäin kuumina varsinkin kotijoukkueen osalta. Sekä päävalmentaja Juha Malinen että kapteeni Antti Pehkonen ajettiin ulos ottelusta.

Jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla AC Oulu loi vieraitaan enemmän hyviä maalintekotilanteita, mutta siitä huolimatta jakson ainoasta maalista vastasi TPS.

Ensimmäinen isäntien paikka syntyi kuudennella minuutilla, kun Dominic Yobe ja Juha Majava petasivat hyvän laukaisutilanteen Frank Jonkelle. Jonke tulitti terävästi noin 20 metristä, mutta TPS:n loistavasti pelannut maalivahti Jukka Lehtovaara venyi pallon tielle. Viitisen minuuttia myöhemmin pääsi Jonke puskemaan Mika Nurmelan vapaapotkusta, mutta pallo leijaili maalin katolle.

TPS:n hyökkääjistä etenkin Babatunde Wusu ja Riku Riski olivat alati vaarallisia ensimmäisellä jaksolla. 18 minuutin kohdalla Wusu oli lähellä karata läpiajoon, mutta toppari Pehkonen pelasti tilanteen viime hetkellä.

AC Oulun parhaan paikan avausjaksolla sai laituri Jean Fridolin Nganbe Nganbe, joka pääsi kuin varkain vasemmalta laidalta avopaikkaan. Edellisessä ottelussa kauden avausmaalinsa tehnyt Nganbe Nganbe pyssytti kuitenkin pallon ohi maalin.

Avausmaali oli tosiasia, kun ottelussa pelattiin 31. minuuttia. AC Oulun puolustus petti, kun Mikko Manninen vapautti oivalla syötöllään Riskin karkumatkalle. Riski ei läpiajosta erehtynyt, vaan laukoi pallon maata pitkin Dennys Rodriguesin haarojen välistä verkon perukoille. Näin AC Oulun 321 minuuttia kestänyt oman pään nollapeliputki katkesi.

AC Oulu sai vielä ensimmäisellä puoliajalla kaksi mahdollisuutta tasoituksen tekoon. Ensin 34. minuutilla Joonas Pennasen keskitys oikealta laidalta tavoitti boksista Majavan, mutta Majava puski pallon maalista ohi. Vielä aivan jakson loppuhetkillä pääsi Janne Hietanen puskemaan Nurmelan antamasta vapaapotkusta, mutta TPS:n maalivahti Lehtovaara selvitti tilanteen.

Ensimmäisen puoliajan loppusekunneilla koettiin myös varsin harvinainen tilanne, kun AC Oulun luotsi Malinen ajettiin ulos ottelusta. Ottelun erotuomari Antti Munukka ei hyväksynyt Malisen äänekästä toimintaa kentän laidalla ja passitti valmentajan ulos.

Munukka passitti Malisen ulos pelistä. Kuva: Tapani Pikkarainen

Ottelun toinen puoliaika oli pitkään AC Oulun selkeää hallintaa. Pelin juoni oli selvä: AC Oulu painosti aggressiivisesti ja loi jatkuvalla syötöllä hyökkäyksiä TPS:n maalia kohti. Samaan aikaan turkulaiset keskittyivät erittäin tarkkaan puolustamiseen ja vastahyökkäyksiin.

AC Oulun sinnikäs taistelu ei tuonut tällä kertaa palkintoa. Vaikka valkopaidat hallitsivat palloa suurimman osan toisesta jaksosta, piti TPS:n tarkka puolustus oululaiset pois aivan ykkösluokan maalipaikoilta.

Illan ratkaisu syntyi lopulta kotijoukkueen kannalta nololla tavalla. Erinomaisen alkukauden pelannut laitapakki Jarkko Hurme yritti maalin edessä puskea pallon Rodriguesille tai maalin yli kulmapotkuksi, mutta yritys epäonnistui pahoin ja Babatunde Wusu pääsi avopaikasta puskemaan pallon tyhjään maaliin.

Pelin käytännössä jo ratkettua, tuli AC Oulun niskaan vielä lisää kylmää vettä, kun kapteeni Pehkoselle nostettiin 84. minuutilla Mika Ääritaloon kohdistuneesta taklauksesta suora punainen kortti. Näin juuri hyvin pelirytmiin päässyt Pehkonen on sivussa kahdesta seuraavasta ottelusta. Seuraavan pelin huilaa myös Hurme, jonka korttitili täyttyi lauantaina.

AC Oulun kevätkausi päättyi siis harmilliseen ja katkeraankin tappioon, mutta joka tapauksessa takana on sarjanousijalle erinomainen alkukausi. Kun kymmenes kierros ei vielä ole kokonaan täynnä, keikkuu AC Oulu jaetulla kolmannella sijalla yhdessä TPS:n kanssa.

Oululaisilla on nyt edessään viikon mittainen kesäloma. Seuraava ottelu on edessä 2. heinäkuuta VPS:n vieraana Vaasassa.

KATSO MYÖS:

Anna palautetta ottelutapahtumasta!

AC Oulu – TPS 0 – 2 (0 – 1)

26min. AC Oulu Frank Jonke varoitus
31min. 0 – 1 Riku Riski (Mikko Manninen)
32min. AC Oulu Dennys Rodrigues varoitus
39min. AC Oulu Jarkko Hurme varoitus
41min. TPS Mika Ääritalo varoitus
45min. AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ulosajo
79min. 0 – 2 Babatunde Wusu
80min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
84min. AC Oulu Antti Pehkonen suora ulosajo
89min. TPS Juho Lähde varoitus

Yleisöä: 1 564