AC Oulu kärsi 1-3-kotitappion FC Hongalle maanantai-illan ottelussa. Kotijoukkueen ainokaisen iski Niklas Jokelainen.

Ennen ottelun alkamista molemmat joukkueet ja koko Raatin yleisö muistivat hiljaisella hetkellä traagisesti menehtynyttä oululaista jalkapalloilijaa Joona Juntusta. AC Oulu ottaa osaa omaisten suruun.

Vierasjoukkue Honka tuli otteluun pirteästi. Alkukauden aikana maalintekopaikoille päässyt, mutta tehottomasti viimeistellyt espoolaisryhmä loi painetta Calum Wardin maalille keskitysten avulla. Kymmenen minuutin pelin jälkeen kotijoukkue alkoi saada omaa hyökkäyspeliään käyntiin.

Ottelun avausmaali syntyi 12. minuutilla. Honka menetti pallon AC Oulun hyvän prässin seurauksena omalla kenttäpuoliskolla – Otso Liimatan keskityksen ja siitä seuranneen kakkospallon honkalaiset saivat vielä blokattua, mutta lopulta Niklas Jokelaisen maltillinen sijoitus löysi tiensä verkon perukoille asti. Tilanteeksi siis 1-0 kotijoukkueelle.

Maalin jälkeen AC Oulu kontrolloi peliä. Honka menetti alun hyvän otteensa ja murtautumispaikoille pääseminen tuotti ongelma molemmille joukkueille eikä mainitsemisen arvoisia hyökkäyksiä nähty kummankaan joukkueen toimesta. Honka iski kuitenkin pelin tasoihin lähes tyhjistä – pallo pomppi oikealle laidalle Clesio Bauquelle, jonka millintarkka matala keskitys lipui AC Oulun topparipari Cristhian ValenciaYann Affi välistä takatolpalle juosseelle Juan Alegrialle, jolla oli helppo työ siirtää peli tasoihin. Pelikello näytti tässä kohtaa 30. minuuttia.

Koska huippupaikkoja, eikä maaleja ensimmäisellä jaksolla enää nähty, siirryttiin aurinkoisella Raatin stadionilla puoliajalle sopuisasti 1-1-tilanteessa.

Honka sai toiselle jaksolle salama-alun. Pelikello ehti vanheta vain kaksi minuuttia, kun Bauque tykitti oikealla jalallaan maalikimara-osuman – pallo leijaili lähes kolmestakymmenestä metristä yläriman kautta aivan maalin yläkulmaan tehden Wardista AC Oulun maalilla täysin voimattoman.

Maalin jälkeen peli aaltoili eikä kumpikaan saanut juuri otetta pelistä. AC Oulu sai ensimmäisen paikkansa tasoitukseen 52. minuutilla, jälleen honkalaisten huolimattoman avauspelin jälkeen – tällä kertaa Maxim Rudakov venyi kuitenkin upeaan jalkatorjuntaan Ashley Coffeyn laukaukseen. Tunnin kohdalla kotijoukkue sai pallon ylärimaan – Luquinhas oli ensimmäisenä irtopallossa Valencian pitkän sivurajaheiton jälkeen, mutta maali jäi muutamasta senttimetristä kiinni.

Yksi urheilumaailman klassikoista toteutui 64. minuutilla – “kun et itse tee, niin kaveri tekee”. Honka ei juurikaan AC Oulun maalia hätyytellyt, mutta paikkansa se käytti. Illan hahmoksi noussut Bauque viimeisteli lukemat 1-3:een kuudentoista-alueen rajalta.

Tämän maalin jälkeen AC Oulun peli hajosi, eikä se saanut juuri minkäänlaista kirivaihdetta päälle. Honka peli ottelun loppuun erittäin kypsästi ja fiksusti – se ei enää menettänyt palloa vaarallisilla alueilla, mutta onnistui toisaalta pitämään pelivälinettä pitkiäkin jaksoja hyökkäyskolmanneksella. Näin ollen pisteet ansaitusti Espooseen.