Raportti Edustus

AC Oulu pelasi kolmannen tasapelinsä putkeen PK-35 Vantaan vieraana. Oululaiset hallitsivat peliä, mutta hyvistä tilanteista huolimatta se ei onnistunut maalinteossa kuin kertaalleen Dani Hatakan toimesta.

Ottelu siirtyi ISS-stadionin viivästyneen kenttäremontin myötä läheiselle nurmikentälle. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja mahdollisti AC Oulun tutun pallonhallintapelin. Avausjakso oli selvästi oululaisten – pallo pysyi pitkiäkin jakso kotijoukkueen kenttäpuoliskolla, mutta paikkoja ei onnistuttu käyttämään hyväksi. Daniel Owusu sai jakson puolivälissä tuhannen taalan paikan, mutta laukaus viidestä metristä suuntautui ohi maalin. Lisäksi Matias Ojala sekä Tashan Adeyinka olisivat voineet maalin viimeistellä. Tiivis puolustuspelaaminen piti kotijoukkueen paikat vähissä – vain kerran Fidan Seferi pääsi hyvältä etäisyydeltä yrittämään kotijohtoa. Lopulta jakson viime hetkillä Dani Hatakka survoi pallon maaliin erikoistilanteen jälkitilanteesta ja näin ollen vieraat siirtyivät koppiin johtoasemassa.

Toiselle jaksolle PK-35 muutti hieman kenttäryhmitystään ja se tulikin kopista tarmoa täynnä. Ensin AC Oulu loi kaksi hyvää tilannetta, kunnes 47. minuutilla Seferi näytti maalintekijän elkeitä laukomalla vasurillaan kotijoukkueen tasoihin. Jakso eteni tästä eteenpäin AC Oulun hallitessa palloa, PK:n keskittyessä tavoittelemaan pitkillä palloilla isokokoista hyökkääjäkaksikkoa, jotka onnistuivatkin voittamaan tukun ykköspalloja. Vierailijat loivat kuitenkin paremmat paikat – Adeyinka, Ojala ja Aapo Heikkilä eivät kuitenkaan saaneet pelivälinettä maaliin saakka. 85. minuutilla AC Oulun peli hankaloittui Tuure Siiran hankittua aikaisen suihkukomennuksen kahden varoituksen myötä. Päivästä oli tulla todella synkkä kotijoukkueen osuttua loppu hetkillä vielä tolppaan aivan rangaistusalueen rajalta lähteneestä vapaapotkusta. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja näin ollen pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

– Tämä oli kolmas tasuri putkeen ja kaikki ovat tuntuneet tappioilta – pelasimme välillä erittäin hyvin ja loimme painetta ja tilanteita, mutta maalintekijät eivät nousseet esiin. Erittäin pettyneet fiilikset, mutta ei auta kuin ottaa tiistaina täydet pinnat Hakalta kotona, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen puhisi.

Ottelupöytäkirja>>