Raatin kirous ei hellittänyt kauden 13. Ykkösen kotiottelussakaan, sillä AC Oulu ei onnistunut vieläkään ottamaan voittoa kotikentällä. Päätä MYPA:n puolustusmuuriin hakannut AC Oulu sai kuitenkin tasoitettua MYPA:n vierasjohdon lisäajalla ja näin ottelu päättyi 1-1 -lukemiin. Samalla myös sarjapaikka kaudelle 2020 varmistui lopullisesti.

Ottelun ensimmäinen jakso oli AC Oulun täydellistä pallonhallintaa MYPA:n ottaessa vastaan matalalla blockilla. Vierasjoukkue pyrki myös vahvasti ylimiehittämään aina pallollisen laidan.

Ensimmäisenä maalintekoa oli lähellä kotijoukkue jo 3. peliminuutin kohdilla kun Joni Korhosen pitkän rajaheiton jällkimainingeissa Samuli Leppälä suti pallon läheltä maalin yli.

Kylmää vettä AC Oulun niskaan tuli pari minuuttia myöhemmin, kun erotuomari Dennis Antamo näki Aapo Heikkilän rikkoneen MYPA:n Rony Huhtalaa rangaistusalueella. Huhtala itse upotti hieman kevyen oloisesti tuomitun rangaistuspotkun varmasti maalin vasempaan alanurkkaan ja siirsi näin vierasjoukkueen 0-1 -johtoon.

Kotijoukkueen paras maalipaikka siunaantui Pekka Wellingille kun pelikello näytti 37 minuuttia. Korhosen keskitys löysi rangaistusalueelta Loorents Hertsin, joka jatkoi päällään pelivälineen maalin edessä täysin vapaana olleelle Wellingille. Valitettavasti Welling ei kuitenkaan osunut palloon ollenkaan ja näin MYPA selvisi säikähdyksellä pahasta merkkausvirheestään.

Toisella jaksolla AC Oulu jatkoi hyökkäysten vyöryttämistä MYPA:n päätyyn. Kaava oli kuitenkin liiankin tuttu tältä kaudelta, sillä viimeiset ratkaisut olivat laadultaan pääosin heikkoja.

Noin tunnin pelin jälkeen Korhonen petasi Hertsille vapaan vetopaikan reiluun kymmeneen metriin mutta vasemman jalan tykitys painui pahasti ohi takakulman. Kymmenen minuuttia myöhemmin oli Hertsin vuoro keskittää rangaistusalueelle ja tällä kertaa MYPA:n maalivahti Tomas Turunen torjui Wellingin puskun kulmaksi.

Pelikellon lähestyessä täyttä peliaikaa oli vierailijoiden Huhtalalla mahdollisuus ratkaista ottelu lopullisesti. AC Oulun toppari Lassi Nurmos menetti pallon alimpana miehenä, mutta Huhtalan ratkaisu läpiajossa oli helppo ”syöttö” suoraan Juhani Pennasen syliin.

Aivan lisäajan loppuhetkillä kotijoukkueen painostus palkittiin lopulta ansaitulla tasoitusmaalilla. David Ramadingayen keskitys oikealta laidalta löysi takatolpalta palloon rynnänneet AC Oulun pelaajat Venicio Ferreiran ja Juho Mäkelän ja peliväline painui kuin painuikin verkkoon asti.

Ottelun 1-1 -lopputulos tarkoittaa sitä, että AC Oulun sarjapaikka ensi vuoden Ykkösessä on nyt täysin varma, kun samaan aikaan TPV hävisi AC Kajaanille. Kun pelaamatta on enää kaksi ottelukierrosta, TPV on laivastonsinisiä perässä 7 pistettä.