AC Oulu kärsi kauden kolmannen tappion Veikkausliigassa, kun Seinäjoen Jalkapallokerho haki pisteet Raatista ansaitusti maalein 0-2.

Liigakauden yskähdellen aloittaneet AC Oulu ja SJK iskivät vastakkain lauantai-iltana tuulisella, mutta aurinkoisella Raatin Stadionilla. Koronarajoitusten löyhentyessä ottelua seurasi Raatissa tämän kauden ennätysyleisö – 400 katsojaa!

Ottelu oli kokonaisuudessaan kotijoukkueelle todella vaikea, eikä pallollinen peli käynnistynyt kunnolla koko illan aikana.

Ensimmäinen hyvä maalintekopaikka vieraille tuli jo ottelun toisella minuutilla, kun SJK:n hyökkääjä Joonas Lepistö pääsi kotijoukkueen huonon avauksen vuoksi puolittaiseen läpiajoon mutta pallo painui taivaan tuuliin.

Vierasjoukkueen painostus tuotti tulosta ottelun 7. minuutilla, kun vierasjoukkueen laukaus osui Aapo Heikkilän käteen ja ottelun erotuomari Mohamed Al-Emara osoitti palloa pilkulle. AC Oulun maalilla aloittanut Juhani Pennanen kuitenkin venyi upeaan torjuntaan ja esti SJK-hyökkääjä Jake Jervisin yrityksen.

Avausjaksolla kotijoukkue ei saanut luotua paria vastahyökkäystä lukuun ottamatta vaarallisia tilanteita ja Pennasen torjuessa SJK:n pari puolittaista paikkaa, tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jyrki Ahola reagoi puoliajalla suorittamalla tuplavaihdon, kun kentän jättivät Samu Alanko ja avausjaksolla varoitettu Jarkko Hurme. Tilalle juoksivat Nikolas Saira ja Severi Kähkönen.

Ottelun paras maalipaikka kotijoukkueelle siunaantui ottelun 47. minuutilla, kun Ruxin sivuvapaapotku löysi Miika Koskelan pään, mutta kotijoukkueen epäonneksi Koskelan pusku kolahti SJK-maalin ylärimaan.

Tästä muutama minuutti ja SJK siirtyi 0-1 johtoon, kun vapaapotkun irtopallon tarkasti seurannut Joonas Lepistö ampui vieraat edelle. Maali tuli kotijoukkueen kannalta pahimpaan mahdolliseen paikkaan, sillä johto-osuma oli ollut toisessa päässä vain senttien päässä.

Kylmää vettä isäntien niskaan kaadettiin oikein kunnolla 60. minuutilla, kun Jervis pääsi jalkoineen väliin Koskelan syöttöön. Tilanteessa maalissa ulkona olleen Pennasen yritys ei riittänyt ja Jervis niittasi pallon tylysti maaliin ja vieraat siirtyivät jo 0-2 -johtoon.

Isäntien kiri jäi vajaaksi ja näin ollen pisteet matkasivat ansaitusti Seinäjoelle.

AC Oulun kausi Veikkausliigassa on alkanut tuloksellisesti vaisusti, kun kolmen ottelun jälkeen tilillä on yhtä monta tappiota. Seuraavan kerran AC Oulu on tulessa sunnuntaina 23.5., kun Raatin Stadionilla vastaan asettuu HIFK.