Raportti Edustus

AC Oulu palasi voittojen tielle vierasottelussa EIF:iä vastaan – hyökkäyspään tehokaksikkona häärivät kolme maalia tehnyt Juho Mäkelä sekä kaikki osumat alustanut Loorents Hertsi.

Neljän ottelun voitottomaan putkeen ajautunut AC Oulu on viime peleissä tuskaillut erityisesti maalinteon vaikeuden kanssa. Kotijoukkue Ekenäs IF puolestaan on ollut yksi sarjakauden alun tehokkaimmista viimeistelijöistä hyökkäyskolmanneksella ja sunnuntaina se pääsi testaamaan vahvasti puolustavan oululaisnipun kestävyyttä.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja avausmaalia ei tarvinnut odotella kauaa. Kokenut maalisieppo Juho ”Kirurgi” Mäkelä oli pelannut itsensä vapaaksi EIF:n puolustuksen otteesta ja pääsi puskemaan Loorents Hertsin oikealta tulleen keskityksen verkon perukoille pelikellon näyttäessä vasta kolmea minuuttia. Osuma oli Mäkelän kauden ensimmäinen ja samalla se päätti Laivastonsinisten pitkään jatkuneen kuivan kauden.

Toisen puoliajan alussa oululaiset olivat erittäin lähellä lisätä johtolukemiaan, kun Felix Orishanin keskitys tavoitti Alberto Alvarado Morinin maalintekosektorilta – pystypuu helisi Morinin ohjauksen kolistellessa maalikehikoita.

Paikan päälle reissanneiden AC Oulun kannattajien ei kuitenkaan tarvinnut kauaa odotella lisämaaleja. Ottelun 60. minuutilla Loorents Hertsi pelasi näppärän pienen pistosyötön EIF:n puolustuksen selustaan johon Juho Mäkelä rynnisti perään ja tykitti sydämensä kyllyydestä pallon vasempaan alanurkkaan ohitse voimattoman maalivahti Mehdi El Moutacimin.

Totuttuun tapaansa AC Oulun puolustuspeli toimi jälleen mallikkaasti, eikä Juhani Pennanen joutunut tällä kertaa venymään paraatipelastuksiin. Puolustuslinja pääsi hyvin peittämään EIF:n laukausyritykset ja oma maali säilyi koskemattomana jälleen kerran. AC Oulu on tällä kaudella päästänyt maalin ainoastaan kahdessa ottelussa yhdeksästä.

Illan maalikarkelot kruunasi ottelun lopussa saatu rangaistuspotku. Erinomaisesti oikealla laidalla hyökkäyssuuntaan esiintynyt Hertsi kaadettiin pilkun arvoisesti ja hattutemppua metsästänyt Juho Mäkelä ampui pallon vuoren varmasti pelivälineen verkkoon – Mäkelälle knalli päähän ja kolme pistettä tuliaisena pohjoiseen.

AC Oulu pelaa seuraavan kotiottelunsa vielä ennen Juhannusta, kun KTP matkustaa vierailulle Raattiin torstaina. Kaudesta on tällä hetkellä pelattu kolmasosa ja Laivastonsiniset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena kärkkymässä.

Kommentit

– Saatiin neljän ottelun putki poikki ja ketsuppipulloa hieman auki. Matkalla treenattiin Jyväskylässä ja siellä laitettiin hyökkääjien kanssa palloa hyvällä prosentilla maaliin. Pelattiin rohkea ja aktiivinen peli ja ansaittiin täysin voitto, Mäkelä kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit