Raportti Edustus

AC Oulu avasi voittotilinsä tämän kauden Liigacupissa keskiviikkoiltana hakemalla hienon 3-2-vierasvoiton Vaasan Palloseurasta. Oululaisten tehomies oli kaksi maalia viimeistellyt hyökkääjä Joonas Pennanen.

AC Oulun joukkue näytti jälleen vahvaa sitoutumishaluaan sekä taisteluilmettään.

AC Oulu aloitti ottelun erittäin terävästi, ja avausmaali syntyi 15. minuutilla. 1-0-maaliin teki vahvan esityön kotijoukkueen puolustukselta pallon riistänyt Jani Kauppila, jonka keskityksestä kapteeni Jarkko Hurme puski pallon tolpan kautta maaliin.

Paria minuuttia myöhemmin AC Oulun maalivahti Jeremy Vuolo osoitti taitojaan torjumalla VPS:n Antonio Inutilen läpiajoyrityksen. Vajaan puolen tunnin kohdalla puolestaan AC Oulu iski toisen osumansa, kun Mika Nurmela vapautti Joonas Pennasen läpiajoon ja Pennanen viimeisteli varmasti.

– Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli selkeästi meidän hallintaa. VPS nosti kuitenkin puolen tunnin jälkeen reilusti aktiivisuuttaan ja pääsi peliin kiinni, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen totesi.

35. minuutilla VPS pääsikin kaventamaan 1-2:een, kun oululaispuolustus teki syöttövirheen, jonka seurauksena isäntien Valtter Laaksonen pääsi paikkaan ja laukoi pallon alakulmaan.

Avausjakson lopulla VPS:lla oli parikin paikkaa tasoitukseen, mutta tauolle lähdettiin AC Oulun 2-1-johdossa.

– Puoliajalla kävimme asioita läpi ja pääsimme taas toisella jaksolla paremmin peliin takaisin. Kaiken kaikkiaan toinen jakso oli kuitenkin peliä, jossa molemmat satsasivat todella kovasti hyökkäyksiin ja peli oli välillä molemmin puolin aika kontrolloimatontakin, kertoi Malinen.

Toisella jaksolla VPS nousi 64. minuutilla tasoihin, kun Gungör Kaya nousi keskityspallossa korkeimmalle ja puski pallon lähes yläkulmaan.

Noin 75 minuutin kohdalla AC Oulun Juuso Majava pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta kotijoukkueen maalivahti Janne Henriksson selvitti tilanteen.

Ottelun voittomaali syntyi lopulta 83. minuutilla, kun Pennanen iski illan toisen täysosumansa. Maaliin teki esityön jälleen Nurmela, jonka läpisyötöstä Pennanen viiletti karkuun ja nosti pallon vastaan tulleen maalivahti Henriksson yli verkon perukoille.

– Hieno juttu, että Joonas sai onnistumisia. Hänellä oli paikkoja jo muun muassa lauantaina Tampereella, joten on tärkeää, että nyt tuli maaleja, Malinen totesi.

AC Oululle voitto oli Liigacupin ensimmäinen. Saldona on nyt yksi voitto, yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

– Kokonaisuutena ottelu noudatti pitkälti samaa kaavaan kuin meidän ja VPS:n aikaisempien kausien kohtaamiset. Periksi ei annettu, eikä taistelu lopu näiltä joukkueilta koskaan. Molemmat tsemppaavat, taistelevat ja pistävät itseään tosissaan likoon.

– Tämä oli jälleen hieno osoitus siitä, minkälaisella intensiteetillä teemme tätä hommaa. Jokainen seuramme jäsen taistelee elämästä Veikkausliigassa. Mielestämme olemme kärsineet vääryyttä ja toivomme, että vielä löytyy inhimillisyyttä ja oikeita päätöksiä. Haluamme pelata Veikkausliigaa, Malinen naulasi.

Vakiokokoonpanosta keskiviikkona puuttuivat kuumeen kourissa olevat nuoret Matias Ojala ja Arttu Siira sekä pitkäaikaisloukkaantuneet Frank Jonke ja Mika Lähderinne.

– Nuorista pelaajistamme oli tällä kertaa Tuure Siiran vuoro saada vastuuta hänen pelattuaan vasemmalla laidalla. Lisäksi Joni Mäkelä sai 90 minuuttisen, ja nämä ovat nuorille pelaajille tärkeitä oppiminuutteja, päätti Malinen.

AC Oulun Liigacup-urakka jatkuu jo lauantaina, jolloin ohjelmassa on kotiottelu KuPS:aa vastaan. Ottelu alkaa Heinäpään Arina Areenalla klo 14.00. Kun alkulohkosta on pelaamatta AC Oulun osalta vielä kaksi ottelua, on joukkueella hyvä mahdollisuus edetä jatkopeleihin Liigacupissa.

VPS – AC Oulu 2 – 3 (1 – 2)

15min. 0 – 1 Jarkko Hurme (Jani Kauppila)
28min. 0 – 2 Joonas Pennanen (Mika Nurmela)
35min. 1 – 2 Valtter Laaksonen
64min. 2 – 2 Gungör Kaya (Edgar Bernhard)
83min. 2 – 3 Joonas Pennanen (Mika Nurmela)
VPS Obrien Voodbine varoitus
VPS Jyrki Saranpää varoitus
AC Oulu Joni Mäkelä varoitus
AC Oulu Jarkko Hurme varoitus

AC Oulun kokoonpano

Jeremy Vuolo
Juha Majava
Janne Hietanen
Pyry Kärkkäinen
Jarkko Hurme
Jani Kauppila
Mika Nurmela
Joni Mäkelä (90min. Veini Rikkinen)
Tuure Siira (70min. Juho Meriläinen)
Juuso Majava
Joonas Pennanen

(Toimitus)