Kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu käytiin Heinäpään hallissa lauantai-iltapäivänä, kun AC Oulu kohtasi Seinäjoen Jalkapallokerhon Suomen Cupissa. Vierailijat voittivat ottelun niukasti 0-1 Denys Oliinykin avausjakson osumalla.

AC Oulu sai Cup-ottelussa vastaansa tiiviisti puolustaneen ja varsinkin ensimmäisellä jaksolla korkealta agressiivisesti prässänneen SJK:n. Myös kotijoukkue pyrki antamaan painetta seinäjokilaisten puolustukselle oman pelisuunnitelmansa mukaisesti.

Ottelu käynnistyi hyvin tasaisissa merkeissä, mutta vartin pelin jälkeen vierailijat iskivät avausmaalin. SJK:n puolustaja Murilo antoi vasemmalta laidalta keskityksen maalin eteen, jossa ukrainalainen Denys Oliinyk oli jäänyt kotijoukkueen puolustukselta merkkaamatta. Miehen suht keskelle maalia suuntautunut pusku yllätti AC Oulun maalivahti Yann Fillionin, vaikka kanukkisaikin hieman kättänsä väliin.

Vain kolmisen minuuttia myöhemmin AC Oulu ehti jo hetken juhlia tasoitusmaalia, kun Anselmi Nurmela katkaisi hyökkäyspäässä vastustajan syötön ja keskitti lähes välittömästi pallon rankkaripilkun kohdalle David Popalle, joka jatkoi pallon jalalla ilmasta maaliin. Avustavan erotuomarin lippu oli kuitenkin pystyssä ja tilanne tuomittiin paitsioksi.

Puolen tunnin kohdalla Henrik Ölander pelasi vasemmalla laidalla pallon pystyyn Niklas Jokelaiselle, mutta hyökkääjän vasemman jalan laukaus viuhui reilusti takatolpalta ohi.

Ottelun toisella jaksolla AC Oulu piti selvästi enemmän palloa kuin SJK, mutta maalipaikat olivat kuitenkin kortilla. 64. peliminuutilla kotijoukkue pelasi lyhyen kulmapotkukuvion. Niklas Jokelaisen keskityksen SJK-puolustus selvitti, mutta pallo purettiin suoraan rangaistusalueen rajalle Ölanderille, jonka komea volley-laukaus meni vain hieman oikeasta alakulmasta ohi.

AC Oulun puolustus piti myös SJK:n pois maalipaikoilta. Vierailijoiden paras hyökkäys tuli nopeasta vastaiskusta 76. peliminuutilla, jonka päätteeksi Emmanuel Ledesman vasemman jalan sisäsyrjäsijoitus meni vain niukasti ohi takayläkulman.

Vielä ottelun lisäajalla AC Oulu oli hyvin lähellä tasoittaa pelin. Jere Kallinen antoi vasemmalta sivuvaparista hienon pallon maalin eteen, mutta SJK:n maalivahti Walter Viitala onnistui koppaamaan Ruxin puskun. Näinpä ottelun loppulukemiksi jäivät 0-1 ja SJK vei mukanaan täydet 3 pistettä.

Suomen Cup jatkuu AC Oulun osalta viikon päästä lauantaina Tampereella, kun laivastonsiniset matkaavat Ilveksen vieraiksi.