AC Oulu ei kyennyt karistamaan RoPS-peikkoa harteiltaan eilen pelatussa Ykkösen avausottelussa. Viihdyttävä ja vauhdikas ottelu päättyi rovaniemeläisten 1-0 (0-0)-voittoon. Maalin viimeisteli Emenike Mbachu 50. minuutin kohdalla terävästä vastahyökkäyksestä.

Ottelun käsikirjoitus oli selvää heti ensimmäisestä minuutista alkaen – AC Oulu piti palloa ja RoPS joutui puolustuskannalle keskittyen vastahyökkäyksiin. Oululaisten pitkään yhdessä ollut joukkue toteutti hyvin pelisysteemiään ja hallitsi etenkin ensimmäistä puolituntista varsin suvereenisti. Hallinnasta huolimatta murtautuminen todella vaarallisille maalipaikoille oli vaikeaa RoPS:n vahvan ja uhrautuvan toppariparin ansiosta. Muutaman kerran rovaniemeläisten muuri onnistuttiin kuitenkin murtamaan – Ykkösen debyytin tehnyt Joonas Sohlo pelattiin hienolla seinäkuviolla nokitusten RoPS-vahti Mikko Vilmusen kanssa kuudentoista sisälle, mutta laukausen lähtiessä ehti RoPS-puolustaja liukumaan pallon kulmaksi. Seuraava tilanne siunautui kulmapotkusta, kun Janne Hietanen nousi omiin korkeuksiinsa puskien pallon ylärimaan. Pallo putosi maaliviivaalle, josta Vilmunen siivosi sen Juha Majavan ulottuviin, mutta hässäkkä ei päättynyt maaliin. RoPS loi muutaman puolittaisen yrityksen vastahyökkäyksistä. Kontroilloitu hyökkääminen oli RoPS:lle vaikeaa, mutta sen hyökkäysnelikkö on ehdottomasti yksi sarjan vaarallisimmista.

Toinen jakso oli kuin kopio ensimmäisestä. AC painoi ja RoPS taisteli hyvin. Avausmaalin merkitys tiukoissa otteluissa tuli eilen esille karulla tavalla – 50. minuutin kohdalla AC Oulun kulmapotkun jälkeen RoPS-puolustajan purkupallo tipahti puoliksi vahingossa vasemmalla olleen Jose Manuel Riveiran jalkaan. Tämä pelasi hienolla ajoituksella tuulen nopean Emeniken Mbachun läpiajoo paitsion rajamailta, joka ehti tuikata pallon juuri ja juuri ohi vastaantulleen Hugo Magalhãesin. Tämän jälkeen RoPS vetäytyi entisestään AC Oulun painaessa vimmatusti päälle. Sankarin viittaa sovitettiin Vesa Verroselle, joka vaihdosta tultuaan puski ensimmäisellä kosketuksellaan pallon kohti RoPS-maalia. Viitan varasti kuitenkin, kukas muu kuin ex-AC Oulu Joonas Pennanen, joka siivosi pallon maaliviivalta.

Hienosti kannustaneen kotiyleisön edessä RoPS taisteli hyvin ja sai lopussa vielä muutaman paikan lisätä johtoaan, kun AC Oulu haki tasoitusta riskillä. Ottelu oli vauhdiltaan ja tunnelmaan kaiketi hieno, kiitos kotiyleisön sekä Oulusta matkanneiden AC Oulun kannattajien, jotka pitivät hienosti ääntä ja tunnelmaa kannustaen omiaan huomion arvoisesti.

– Tämä oli meiltä hyvä ottelu. Avasimme hyvin, rakensimme hyvin ja puolustimme erittäin jämäkästi sarjan vaarallisinta nelikkoa vastaan. Monesti avausotteluissa on peli hermostunutta ja jännittynyttä, mutta tänään meillä ei ollut sitä havaittavissa. Hyökkäyspäässä meidän täytyy kuitenkin löytää ne pelaajat, jotka ymmärtävät maalinteon ja kykenevät siihen. Vaikka emme pystyneet luomaan maalipaikkoja liukuhihnalta hallintaan nähden, niitä tuli kuitenkin jopa voittoon asti riittävästi. Ne täytyy vain hyödyntää, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoi pettyneenä tappiosta.

– Avausmaalin merkitys on todella suuri näissä otteluissa. RoPS sai sen meidän kannalta erittäin huonoon aikaan ja pystyi alkaa suojelemaan maaliaan. Hatunnosto heille ansaitusta voitosta, mutta pitkässä juoksussa me tulemme kääntämään nämä ottelut eduksemme. Sarja on pitkä ja lähdemme luottavaisina jatkoon, keskikentällä totutun vahvasti pelannut Mika Nurmela kommentoi.