AC Oulu ja IFK Mariehamn ottivat yhteen lauantaina toisen kerran tälle kaudelle. Tällä kertaa oululaiset saivat revanssinsa 3-1 voitolla.

Oululaiset aloittivat ottelun vahvasti ja olivat sitä läpi illan muutamaa hetkeä lukuunottamatta. AC Oulu näytti myös, että joukkueesta löytyy tahtotilaa kääntää ottelu voitoksi tappioasemasta.

Laivastonsinisten ensimmäinen maalipaikka oli kolmannella minuutilla, kun laitapuolustaja Rafael Floro keskitti vasemmalta maalin eteen. Keskityspallo tipahti puolustaja Sandro Embalón päähän, mutta hän ei saanut ihan tarpeeksi voimaa puskuun ja tilanne kuivui kokoon.

IFK Mariehamnin ensimmäinen maalipaikka syntyi reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Joakim Latonen antoi pystysyötön oululaisten puolustuslinjan läpi Délle, joka pääsi lopulta kaksin maalivahti Calum Wardin kanssa. Englantilainen venytti itsensä sellaiseen torjuntaan, joita näkee enemmän kaukalossa ja maali pysyi hetken aikaa vielä puhtaana.

Tilanteen jälkeen Grönvit prässäsi oululaisilta tilan pois kokonaan ja he pääsivät katkaisemaan Embalón heikon syötön kohti Wardia. Latonen pääsi tilanteessa syötön väliin ja jatkoi pallon maalilla vapaana olleelle Délle, joka pääsi tekemään maalin aivan rauhassa.

Ottelun 24. minuutilla oululaiset pääsivät maalin makuun, kun Raattiin ja AC Oulun paitaan palannut Rasmus Karjalainen toi hyökkäyksen ylös oikealla. Hän syötti pallon maalin nurkalla olleelle Michael Lopezille, joka jatkoi sen takatolpalle vapaana olleelle Niklas Jokelaiselle, jolla oli helppo työ laittaa pallo verkkoon.

Saarelaisilla oli 32. minuutilla jälleen unelmapaikka mennä johtoon, mutta loistavan illan maalilla pelannut Ward pelasti tilanteen komealla torjunnalla. Tällä kertaa Jiri Nissinen pääsi antamaan murtavan syötön laivastonsinisten puolustuksen läpi Latoselle, joka syötti poikittain boksin sisällä Délle. Hän pääsi jälleen kaksin maalivahdin kanssa vastakkain, mutta Ward veti tilanteessa pitemmän korren.

Pari minuuttia myöhemmin AC Oulu meni ottelussa johtoon ja otti lopullisesti ottelun hallinnan itselleen. Otso Liimatta antoi pystysyötön vihreävalkoisten puolustuslinjan läpi Rasmus Karjalaiselle. Rasse sai syötön boksin sisään ja antoi namupassin takanurkalle Embalólle, joka pääsi niittaamaan pallon vapaasti verkkoon. Maali oli ensimmäinen Veikkausliigaosuma portugalilaispuolustajalle.

Hetkeä myöhemmin oululaisten paine jatkui maarianhaminalaisten päässä. Rafael Floro keskitti vasemmalta oikealle takanurkalle Jokelaiselle, joka pääsi puskemaan, mutta puskupallo painui niukasti ohi ylänurkasta.

Ensimmäisen jakson lisäajalla Rasmus Karjalainen oli lähellä onnistua itsekin. Michael Lopez syötti boksin sisällä Florolle, joka nousi päätyviivalle asti. Hän antoi syötön maalin edessä olleella Karjalaiselle, joka pääsi vetämään suoraan syöttöön. Pallon eteen kerkesi kuitenkin viime hetkellä valkopaitaisten puolustaja Baba Mansah.

Toisen jakson ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi reilun 52 peliminuutin paikkailla. Floro antoi kulmapotkun maalin eteen ja Embaló pääsi puskemaan siihen. Viime kaudella AC Oulua edustanut maalivahti Yann Fillion sai kuitenkin näppinsä sen verran eteen, että pallo päätyi nipin napin maalin yli.

AC Oulu meni menojaan ottelun 72. minuutilla. Keskialueen kamppailutilanteen päätteeksi Liimatta sai syötettyä pallon Magnus Breitenmoserille, joka laittoi syötön Grönvitin puolustuksen yli Samuel Anini Juniorille boksin sisään. Hän pääsi tilanteessa nokikkain Fillionin kanssa ja tämän syöksyessä kohti palloa Anini chippasi pallon yli maalivahdin, joka vieri maalin perukoille. Maali oli myös Junnulle ensimmäinen Veikkausliigassa.

IFK pääsi vielä viimeisellä minuutilla yrittämään kavennusta, kun Mensah toi vieraiden hyökkäystä boksin sisään ja sai syötettyä maalin edessä olleelle Vahid Hambolle, johon hän pääsi vetämään suoraan. Tällä kertaa kuitenkin maalivahti Calum Ward liimasi pallon näppeihinsä ja loppulukemiksi saatiin 3-1.

Lisäajan viimeisellä minuutilla nähtiin vielä ulosajo, kun John Owoeri taklasi rumasti Breitenmoseria. Päätuomari Mikko Juusolalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin nostaa tilanteesta nigerialaiselle illan toinen keltainen ja sitä myötä käsi tuomarin takataskulle ja punainen kortti esiin.

Värikkään ottelun päätteeksi kolme pistettä kotiin ja seuraavaksi suunnataan ajatukset kohti ensi viikonlopun vierasottelua SJK:a vastaan.