AC Oulu ja FC Honka pelasivat kiihkeän Ykkösen ottelun, jossa nähtiin neljä maalia.

Ensimmäinen puoliaika oli Hongan hallintaa. Espoolaisten kärkimies Masar Ömer siirsi vierasjoukkueen johtoon 9. minuutin kohdalla. Maali syntyi AC Oulun puolustuksen virheestä. Maalipaikkoja nähtiin silti molempiin suuntiin.

40. minuutin kohdalla Laivastonsinisten paine tuotti tulosta FC Hongan puolustuspäässä. Maalivahti Timothy Murray rikkoi Tuomas Mustosta, ja pallo vietiin näin pilkulle. Maalin viimeisteli varmasti KPV-ottelun tapaan brassikeskikenttä Jair. Muutamaa minuuttia myöhemmin kaadettiin kylmää vettä oululaisten niskaan. Joel Perovuo iski vieraat johtoon komealla osumalla ohi Johannes Wentinin

Toinen puoliaika alkoi Hongan pelin viivyttämisellä heti alusta lähtien. Kotiyleisön iloksi puolustaja Eero-Matti Auvinen tasoitti ottelun komealla vedolla vapaapotkun jälkitilanteesta. Toista puoliaikaa jatkettiin tasaisissa merkeissä. Varoituksia jaettiin hyvällä tahdilla molemmille joukkueille. Honka pääsi muutaman kerran vaarallisiin vastahyökkäykseen. 87. minuutilla Aleksis Lehtonen oli lähellä siirtää isännät johtoon.

Lopussa AC Oulu otti pallonhallinnan itselleen. Lisäajalla ote siirtyi FC Hongalle, joka loi kovan paineen AC Oulun maalille. Lopun puolustamista ei helpottanut Markus Heikkisen ulosajo. ”Mako” keräsi ensimmäisen kortin suunsoitosta ja toisen rikkeestä. Maaleja ei paineesta huolimatta nähty ja ottelu päättyi tasatulokseen 2-2.

AC Oulu pelaa seuraavan kotiottelun jo tulevana lauantaina 5.8. klo 17.00. Vastaan saapuu FF Jaro.