Raportti Edustus

Kolmen ottelun tappioputken katkeaminen murskavoitolla FC Kiistosta nosti AC Oulun nopeasti takaisin tiiviiseen kärkitaistoon. Kierros oli oululaisittain ajateltuna täydellinen, ja Kiiston kaadossa ykköspyssy oli peräti neljä maalia iskenyt Donewell Yobe.

Runsasmaalisen 5-1-voiton lisäksi oululaisten mieltä ylensi myös muiden otteluiden lopputulokset. Jo viiteen pisteeseen venähtänyt ero sarjan kärkikaksikkoon kaventui merkittävästi, kun KPV sai vain pisteen Kemistä ja Viikingit hävisi oman kotiottelunsa PoPalle. Näin eroa kärkeen on enää kolme pistettä ja kakkossijaan kaksi pojoa.

Oulu-lehti Areenan sunnuntai-illan kuninkaasta ei ollut epäselvyyttä Kiisto-matsin jälkeen. Donewell Yobe pelasi kauden ja kenties uransa parhaan pelin AC Oulun riveissä viimeistellen huikeat neljä maalia ja ollen täydellinen kentän päällikkö.

Onnistujia oli toki muitakin laajalta rintamalta.

– Haluan nostaa esille Tommin (Kauppinen) upean pelin. Hän oli kentän paras pelaaja. Yhteistyö Pehkosen ja Meriläisen kanssa toimi hyvin, päävalmentaja Juha Malinen suitsutti.

Kiisto onnistui puolustamaan urhoollisesti omaa maaliaan ensimmäiset 30 minuuttia. Sen jälkeen AC Oulu kuitenkin vyöryi vaasalaisten yli ilman selittelyjä. Juha Majavan upeaan avausmaaliin 37. minuutin kohdalla katkesi myös Kiiston selkäranka. Majava pyssytti kulmapotkun jälkitilanteesta upealla oikean jalan laukauksella pallon ohi Kiisto-vahti Peter Kaupin suoraan etukulmaan.

Toisella puoliajalla kentällä nähtiinkin sitten todellinen Yobet-show. Donewell Yobe nosti koko kauden maalimääränsä upeasti yhdeksään, kun mies jatkoi kahdesti etukulmasta terävän syötön sisään. Ensimmäisen tarjoili Mika Nurmela ja toisen velipoika Dominic.

Hattutemppu puolestaan sinetöityi rankkaripilkulta, kun Dominic luovutti veljelleen vetovastuun normaalina rangaistuspotkujen erikoismiehenä. Viimeisen maalinsa Donewell iski tuurinkin avulla, kun Niko Heiskasen laukaus kimpoili puolustuksesta tyhjän maalin eteen.

– Donewellin kanssa keskusteltiin viikolla, että hänen täytyisi kyetä viimeistelemään useammin. Nyt hän todella ajatteli tuota asiaa, Malinen hehkutti.

AC Oulun paidassa nähtiin ottelussa myös tervetullut paluumuuttaja, kun Jarkko Hurme pelasi kotikaupunkinsa joukkueessa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004. Pelikuntoon pitkästä loukkaantumisestaan toipunut Hurme viiletti ansiokkaasti viimeiset 30 minuuttia oikeana puolustajana.

– Hyvä sisääntulo. Hän toteutti niitä asioita, joita olen laitapakeilta toivonutkin. Teki siis oikeita ratkaisuja, totesi Malinen.

Kiiston tilanne sarjan häntäpäässä on tukala. Viime viikkojen hyvästä yrityksestä sekä asenteesta huolimatta joukkue on sarjassa kolmanneksi viimeisenä ja eroa putoamisviivan yläpuolelle on viisi pistettä.

– Jokaisessa pelissä me uhraudutaan kovasti ja tullaan tappelemaan loppuun asti. Nyt ei kuitenkaan jäänyt kauheasti seliteltävää, vieraiden valmentaja Harri Kevari tunnusti.

AC Oulun kausi jatkuu viikon kuluttua sunnuntaina kotiottelulla FC KooTeePeetä vastaan.

AC Oulu – FC Kiisto 5 – 1 (1 – 0)

37min. 1 – 0 Juha Majava
48min. AC Oulu Mika Nurmela varoitus
50min. 2 – 0 Donewell Yobe (Mika Nurmela)
62min. 3 – 0 Donewell Yobe (Dominic Yobe)
71min. Kiisto Jani Timonen varoitus
72min. 4 – 0 Donewell Yobe rp.
77min. AC Oulu Niko Kukka varoitus
80min. 5 – 0 Donewell Yobe (Joonas Pennanen)
85min. 5 – 1 Matti Lampi (Jani Kujanpää)

Yleisöä: 1 652

Veikkauspörssipisteet

*** Donewell Yobe, AC Oulu
** Juha Majava, AC Oulu
* Dominic Yobe, AC Oulu

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
Antti Pehkonen
Juho Meriläinen
Dominic Yobe
Tommi Kauppinen
Mika Nurmela
Joni Korhonen (64min. Jarkko Hurme)
Juha Majava (80min. Eetu Uusitalo)
Donewell Yobe
Joonas Pennanen (80min. Niko Heiskanen)

(Toimitus)