Raportti Edustus

AC Oulu kuittasi viime sunnuntain vierastappionsa nopeasti, ja juhli lauantaina maukasta voittoa Joensuussa. Ottelun voittomaalin laukoi toisen jakson puolivälissä Mika Nurmela.

AC Oulun kolmen ottelun vierasputki päättyi siis positiivisiin tunnelmiin. Saldoksi kolmesta matkapelistä muodostui lopulta kaksi voittoa ja yksi tappio eli yhteensä kuusi pistettä. Tätä kokonaissaavutusta voi pitää varsin hyvänä, ja samalla oululaiset säilyttivät paikkansa Ykkösen kärjessä.

– Perusajatus on edelleen saalistaa piste vieraissa ja kolme kotona. Kotona olemme jääneet yhdessä ottelussa tasapeliin, mutta tämä vierasrupeama kompensoi sen KPV-kotipelin, päävalmentaja Juha Malinen tiivisti.

Joensuun keskuskentällä pelattu ottelu oli varsin tasainen vääntö, jossa maalipaikoilla ei juuri juhlittu. Ottelu oli ennakko-odotuksien mukaisesti kova fyysinen kamppailu, jossa ylimääräistä tilaa ei ollut tarjolla missään osaa kenttää.

– Teimme maksimaalisen työn niukimpaan mahdolliseen voittoon, mutta suurimpaan mahdolliseen pistepottiin, Malinen sanoi.

JIPPO tarjosi vierailleen erittäin kovan vastuksen pelaamalla aggressiivista jalkapalloa kovilla taklauksilla höystettynä. Malinen olikin tyytyväinen ennen kaikkea siihen, että toisin kuin viikko sitten Vaasassa, tällä kertaa fyysisyyteen pystyttiin vastaamaan.

– Joissain peleissä meidän otteissa on ollut sellaista toisaikaisuutta ja fyysisyyden pelkoa. Nyt koko joukkue oli erinomaisesti mukana ja pelissä oli oikeaa mentaliteettia. Kun huomioidaan, että kolme pelaajaa oli edelleen sivussa, niin tämä oli kokonaisuutena kauden parhaita pelejämme.

Kokoonpanosta puuttuivat siis yhä hyökkääjät Frank Jonke, Tommi Siekkinen ja Eetu Uusitalo. Lisäksi kapteeni Antti Pehkonen pystyi pelaamaan vain viimeiset 25 minuuttia viikolla tulleiden niskavaivojen takia. Niinpä keskuspuolustuksessa luutivatkin varmaotteisesti esiintyneet Juho Meriläinen ja John Jonke.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla peli oli vielä erittäin tasaista, mutta toinen puoliaika oli enemmän oululaisten hallussa. Muun muassa laitalinkki Joonas Pennasella ja kymppipaikalla pelanneella Joni Korhosella oli tilaisuutensa iskeä pallo maaliin, mutta iltapäivän ainoa onnistuja oli lopulta Mika Nurmela 68. minuutilla.

Nurmela sai pallon kulmapotkun jälkitilanteesta noin 25 metrissä itselleen, ja tulitti komeasti alanurkkaan.

– Nure oli ensin levittämässä reunaan, mutta päättikin sitten laukoa itse alanurkkaan. Se oli todellinen tyrmäyslaukaus. Toisella jaksolla JIPPO alkoi muutoinkin väsyä ja pudota kyydistä. Ottelun vanhetessa hallinta siirtyi selkeästi meille, eikä Jipolla ollut koko pelissä oikeastaan ainuttakaan kunnon maalipaikkaa, Malinen kertoi.

AC Oulu nousi voitollaan 24 pisteeseen ja jatkaa näin sarjataulukon ykköspaikalla. Seuraavista kolmesta ottelusta kaksi pelataan kotikentällä Oulu-lehti Areenalla. Peleistä ensimmäinen on ohjelmassa ensi sunnuntaina, jolloin kärkiryhmiin kuuluva PS Kemi saapuu taistelemaan pohjoisen herruudesta.

JIPPO – AC Oulu 0 – 1 (0 – 0)

33min. AC Oulu Tommi Kauppinen varoitus
68min. 0 – 1 Mika Nurmela

AC Oulun kokoonpano

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
John Jonke
Juho Meriläinen
Tommi Kauppinen
Mika Nurmela
Dominic Yobe
Joni Korhonen (77min. Antti Pehkonen)
Juha Majava (88min. Niko Heiskanen)
Donewell Yobe
Joonas Pennanen (90min. Henri Hanhela)

(Toimitus)