AC Oulu pääsi maksamaan viime Veikkausliigakauden kotitappiosta johtuneita kalavelkojaan Castrenilla lauantaina, kun Ykkösen kärjessä ennen ottelua johdossa majaillut FC Lahti kaatui komeasti maalein 2 – 0. AC Oulun molemmista täysosumista vastasi huippuvireinen Dritan Stafsula.

KATSO MYÖS:
URHEILURUUDUN JUTTU OTTELUSTA (alkaa kohdasta 4.25)
Malinen: Onnistuimme riisumaan Lahden aseista

AC Oulun vahva startti kauteen sai siis jatkoa lauantaina. Kolmesta ottelusta oululaisten saldona on nyt kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Seitsemällä pisteellä AC Oulu on jo sarjakakkosena, edellään vain ottelun enemmän pelannut PK-35.

Lauantain ottelussa ote oli kaiken kaikkiaan AC Oululla. FC Lahdella ei ollut ensimmäisellä jaksolla kuin yksi Teemu Turusen lähettämä laukaus kohti Jeremy Vuolon vartiomaa veräjää. Vieraiden hyökkäyksiin lähtö ja pelinrakentelu olivat vaisua, mihin suuri tekijä oli AC Oulun korkea ja aktiivinen prässipeli. Omia hyökkäyksiä puolestaan vyörytettiin jatkuvasti ylöspäin varsinkin Dritan Stafsulan vasenta laitaa pitkin ja Juha Tuomella oli kiirettä Lahden maalilla.

Pelin hallinnasta huolimatta ottelun alkuun tuli ikävä mollisävel nuoren hyökkääjän Tuure Siiran loukkaantumisen myötä. 16-vuotias oululainen loukkasi nilkkansa 18. peliminuutilla. Vamman laatu selviää tarkemmin ensi viikolla tehtävien tutkimusten myötä. Siiran tilalle hyökkäyksen kärkeen juoksi topparina paremmin tutuksi tullut Ilja Fomitsev.

Kova työ ja tuttu aggressiivinen pelitapa toivat lopulta tulosta 39. peliminuutilla, kun topparina jälleen luotettavasti pelannut Janne Hietanen vapautti oivaltavalla nostolla Dritan Stafsulan nokikkain lahtelaisveskarin kanssa. ”Tani” ei jäänyt tilanteessa neuvottomaksi, vaan nosti pallon yli Tuomen.

Dritan Stafsula on aloittanut kauden huikealla maalitahdilla. Kuva: Jussi Määttä

Toisella jaksolla säpinää kentällä oli enemmän ja FC Lahti pääsi hätyyttelemään hivenen paremmin AC Oulun maalia. Muun muassa Drilon Shala ja Teemu Turunen joutuivat kuitenkin toteamaan Vuolon paremmakseen, vaikka missään vaiheessa jenkkiveskari ei todelliseen paineeseen joutunutkaan.

Ottelun loppuhuipentumana Stafsula pääsi maalaamaan toisen kerran 90. minuutilla rangaistuspotkusta, joka tuomittiin hienosti laidastaan läpi murtautuneen Juha Majavan kaatamisesta. Stafsula ei tilannetta aristellut, vaan pisti pallon verkon perukoille. Stafsulalla on nyt kasassa kaikkiaan neljä maalia kolmessa ottelussa, kun koko joukkueella on maaleja yhteensä viisi. Stafsula on myös koko sarjan maalipörssin kärjessä.

Seuraavan ottelunsa AC Oulu pelaa ensi sunnuntaina, jolloin edessä on vierasmatka FC KooTeePeen kotiareenalle Kotkaan.

Kärppälähtöiset maailmanmestarit Lasse Kukkonen (vas.), Topi Jaakola, Janne Pesonen ja Juhamatti Aaltonen kukitettiin ennen pelin alkua. Mestareiden nimikirjoitukset olivat todella haluttua tavaraa. Kuva: Jussi Määttä

KATSO MYÖS:

AC Oulu – FC Lahti 2 – 0 (1 – 0)

31min. FC Lahti Jaakko Rantanen varoitus
39min. 1 – 0 Dritan Stafsula (Janne Hietanen)
57min. AC Oulu Juha Majava varoitus
68min. FC Lahti Jani Bäckman varoitus
87min. FC Lahti Hugo Miranda varoitus
90min. 2 – 0 Dritan Stafsula rp.

Yleisöä: 1 864