AC Oulu koki 2-6-kotitappion Kuopion Palloseuralle Suomen Cupin Lohko A:n ottelussa.

Veikkausliigakauteen valmistautuva savolaisryhmä oli niskan päällä läpi ottelun jatkaen lohkon kärkipaikalla puhtaalla pelillä. AC Oulun urakkaa ei helpottanut kahden topparin, Lassi Nurmoksen ja Markus Heikkisen, puuttuminen kokoonpanosta. Silti koko joukkueen tekeminen, aggressiivisuus ja yhtenäisyys ei ollut tänään kuopiolaisten tasolla.

Ottelun avausmaali nähtiin jo 11. minuutilla, kun loisto-ottelun pelannut Urho Nissilä näytti kaukolaukausosaamistaan kahdestakympistä painaen maaliin ohi Tommi Lindholmin. Lisää vettä kotijoukkueen niskaan kaatoi viiden minuutin kuluttua Tabi Manga, jonka nosto takakulmaan näytti itseasiassa hieman epäonnistuneelta syötöltä – lopputulos kuitenkin mitä mainioin.

AC Oulu kavensi vastahyökkäyksen päätteeksi jo 18. minuutilla, kun lujasti töitä tehnyt Alberto Alvarado Morin ohjasi Josue Soton keskityksen maaliin. Iloa kesti viisi minuuttia, kunnes KuPS iski jälleen – Ilmari Niskanen karkasi läpiajoon, eikä erehtynyt. Näissä 1-3-lukemissa mentiin puoliajalle.

Toinen jakso oli avausjakson kaltainen – KuPS oli selvästi parempi ja AC Oulu onnistui vain lyhyitä jaksoja pitämään palloa itsellään. Vaarallisimmat paikat kotijoukkue loi vastahyökkäyksistä läpi ottelun.

58. minuutilla Ilmari Niskanen iski päivän toisensa ja kuusi minuuttia tämän jälkeen oli Jiri Nissisen vuoro onnistua laukauksellaan etukulmasta. AC Oulun kavennus syntyi 68. minuutilla – jälleen vastahyökkäyksestä. Aleksi Gullsten teki hyvää esityötä keskikentälle saakka, jonka jälkeen pallo pelattiin Topi Järvelle oikeaan laitaan. Järvi onnistui hassuttamaan yhden KuPS-pelaajan ja sijoittamaan pallon hienosti ohi Otso Virtasen. Lopputuloksen 2-6 kaunisteli John Garcia Mena 81. minuutilla.