Raportti Edustus

AC Oulu kärsi kevätkauden toisen niukan tappionsa KPV:lle, kun Ykkösen kärkipäähän povatut kokkolalaiset olivat kotonaan Kipparihallissa vahvempia lauantain harjoitusottelussa lukemin 1- 0 (1 – 0). Ottelun ainoan maalin iski avausjaksolla isäntien Demba Savage.

AC Oulu aloitti ottelun suhteellisen pirteästi, mutta ottelun avausmaalin – ja lopulta ainoan osuman – iski kuitenkin KPV noin 13 minuutin pelin jälkeen, kun Demba Savage ohitti maalivahti Dennys Rodriguesin.

Ottelun aikana AC Oululla oli omat paikkansa iskeä pallo kokkolalaisten verkkoon, mutta tällä kertaa maalisaldo jäi nollille. Parhaat maalintekotilanteet avautuivat ensimmäisellä jaksolla Jarno Tenkulalle ja Mamadou Konatelle sekä toisella puoliajalla Tommi Siekkiselle.

– Ottelun alku oli aika pitkälti samanlaista kuin Torniota ja RoPS:aa vastaan eli olimme keskikenttäpelissä jäljessä. Meillä aloitti keskikentällä kolmikko Veli-Pekka Nurmi-Chijoke Festus-Iyam Friday. Vastustaja kuitenkin voitti liikaa palloja keskikentällä, kertoi AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen.

Oululaisten keskikenttäpelistä puuttui lauantaina Dominic Yobe, joka paranteli vielä lievää jalkavaivaansa.

Ottelun edetessä AC Oulu teki muutamia vaihtoja. Kentälle tuli testimies Jefferson Schweitzer topparin tontille, jolloin Juho Meriläinen siirtyi keskikentälle. Lisäksi kehiin tulivat Fitim Syla sekä Donewell Yobe, joka pelasi loppupelin ajan keskikentällä.

– Kolmikko Juho-Donewell-Fitim sai keskikenttäpelissä pidettyä enemmän palloa meillä ja saimme luotua painetta KPV:n päätyyn. Toisella jaksolla muun muassa Siekkinen pääsi kokeilemaan lähes tyhjään maaliin ja pari muutakin hyvää paikkaa sekä erikoistilanteita meillä oli. KPV:lla oli ottelussa käytännössä kaksi hyvää paikkaa, joista toisesta tuli maali ja toinen kolahti ylärimaan, Malinen selvitti.

– Tiivistettynä voisi todeta, että meillä oli tiukkaan peliin sopiva määrä ratkaisupaikkoja, mutta emme saaneet tällä kertaa viimeisteltyä. KPV on hyvä joukkue, joka on ollut pääosin kasassa tammikuusta lähtien ja sen myös huomaa. Heidän pelistä huomaa yhtenäisyyden, suitsutti Malinen vastustajaa.

KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen olikin varsin tyytyväinen ottelun antiin.

– Tämä oli talven kovin harjoituspeli. Nyt oltiin jo lähellä sarjaottelun vauhtia. Joukkueessa on hyvä moraali ja meillä tapahtuu paljon hyviä asioita. Sarjasta tulee todella mielenkiintoinen ja kova. JJK ja Viikkarit ovat jo ilmoittaneet nousevansa. Lisäksi Oulu tulee olemaan kova ja Torniossa on tehty paljon satsauksia, Korhonen mietti KPV:n sivuilla.

AC Oulun testattavana Kokkolassa oli siis perjantaina Ouluun saapunut brasilialaistoppari Jefferson Schweitzer. Schweitzer tuli kentälle heti toisen puoliajan alussa ja pelasi loppupelin ajan.

– Hirveästi hän ei vielä joutunut töihin, mutta esitti kuitenkin eleetöntä peliä ja väläytti myös muutaman varsin oikea-aikaisen suorituksen. Syöttelypeli oli ajoittain hyvin vaivattoman näköistä ja hän osoitti pystyvänsä myös kovaan peliin. Annamme nyt hänelle tulevan harjoitusviikon ja aikaa sopeutua uuteen ympäristöön sekä aikaeroon. Ensi viikonloppuna on seuraava peli ja sitten näemme lisää, totesi Malinen.

AC Oulu palaa harjoituskentälle maanantaina. Malisen mukaan lauantain ottelu antoi jälleen hyviä merkkejä joukkueesta sarjakauden lähestyessä. Lopputuloksia ei tässä vaiheessa tuijotella, sillä pisteiden lasku käynnistyy vasta toukokuussa.

– Kyllä ottelu antoi enemmän uskoa kuin lamaannusta. Esimerkiksi puolustuslinjan peliin voi olla hyvin tyytyväinen, sillä sekä Niko Kukka että Jussi Äijälä pelasivat aktiivista peliä ottelun edetessä. He nostivat tasoaan pari pykälää edelliseen matsiin verrattuna ja osallistuivat peliin isolla alueella.

AC Oulun seuraava harjoitusottelu on ensi lauantaina Oulussa PS Kemiä vastaan.

AC Oulun kokoonpano Kokkolassa

Dennys Rodrigues
Niko Kukka
Antti Pehkonen
Juho Meriläinen (-> Fitim Syla)
Jussi Äijälä
Veli-Pekka Nurmi
Chijoke Festus (->Jefferson Schweitzer)
Iyam Friday (-> Jarno Rova)
Jarno Tenkula
Tommi Siekkinen (-> Niko Heiskanen)
Mamadou Konate (-> Donewell Yobe)