AC Oulu nappasi upean voiton sunnuntai-iltana Kotkassa. Laivastonsiniset onnistuivat ottelussa peräti neljä kertaa maalinteossa, kaikki maalintekijät olivat A-juniori-ikäisiä pelaajia. Samaan aikaan Pietarsaaressa pelatussa Ykkösen ottelussa FF Jaro kaatoi TPS:n lukemin 3-2, joten näillä tuloksilla AC Oulu palasi sarjakärkeen maalieron turvin.

AC Oulun avauskokoonpanossa nähtiin yksi muutos edelliseen GrIFK-kotiotteluun verrattuna. Tuore hyökkääjähankinta Cephas Doku nousi avaukseen Aristote Mboman rinnalle. AC Oulu aloitti ensimmäisen jakson hyvin. Koko joukkue puolusti, ja KTP ei saanut rakennettua vaarallisia hyökkäyksiä. Reilun puolen tunnin kohdalla Laivastonsinisten hyökkäyspäässä nähtiin syöttökuvio, jonka päätteeksi Rasmus Karjalainen sijoitti kauden toisen täysosumansa ohi KTP-maalivahti Jere Pyhärannan. Lisää pökköä pesään iski pukukoppimaalilla debytantti Cephas Doku. Edellisen maalin viimeistellyt Karjalainen antoi tällä kertaa maaliin johtaneen läpisyötön Dokulle, joka nosti pallon yli maalivahdin. Tilanteeksi jo 0-2 AC Oululle.

Toisen jakson alussa KTP näytti heti vaarallisuutensa. Peliä oli pelattu alle minuutti, kun Niko Ikävalko pääsi yksin läpi ja kavensi tilanteeksi 1-2. Tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi kotkalaisille. Laivastonsiniset jatkoivat ensimmäisen puoliajan tiivistä puolustuspelaamista, ja pyrkivät vastahyökkäyksiin. KTP ei kuitenkaan pystynyt painostuksesta huolimatta tasoittamaan peliä, joten AC Oulu pääsi rankaisemaan vielä pariin otteeseen lisäajalla. Ensin Gabriel Braga viimeisteli taululle 1-3 lukemat Aristote Mboman keskityksestä. Loppunumerot 1-4 iski supersub Pekka Welling. Syöttäjänä jälleen Mboma.

Tällä kierroksella siis sarjan kärkipaikoista AC Oulun kanssa taistelevat JJK ja TPS hävisivät omat ottelunsa, joten Laivastonsiniset nousivat KTP-voiton myötä jälleen sarjakärkeen maalieron turvin. Torstaina siis pelataan Raatissa jälleen äärimmäisen tärkeistä pisteistä, kun FF Jaro saapuu uuden valmentajansa kanssa vierailulle. Ottelu alkaa klo 18.30, tervetuloa kannustamaan AC Oulu sarjan voittoon!

Erikoismainintana vielä iso kiitos AC Oulun kannattajille, jotka olivat saapuneet Kotkaan paikan päälle kannustamaan Laivastonsinisiä!