Raportti Edustus

Tihkusateisella Raatin Stadionilla nähtii keskiviikkoiltana melkoisen erikoinen jalkapallo-ottelu. Molemmat joukkueet hallitsivat suvereenisti myötätuleen pelatessaan toista 45-minuuttista, RoPS ensimmäistä ja AC Oulu toista. Lukuisista maalipaikoista huolimatta maaleja ei kuitenkaan nähty.

Ottelu alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta hyvin pian RoPS otti ohjaat täydellisesti käsiinsä. Rovaniemeläiset olivat kotijoukkuetta vahvempia maassa sekä ilmassa, hyökkäyksessä, keskikentällä ja puolustuksessa. Valkoisissa pelanneet vierailijat onnistuivat luomaan tukun hyviä maalipaikkoja, mutta AC Oulun maalissa Hugo Magalhães pelasi loisto-ottelun. Lisäksi onni ja tietysti myös uhrautuneet kotijoukkueen pelaajat onnistuivat estämään pelivälineen kulkeutumisen maaliin saakka. Näin ollen tuomarin vapauttava vihellys päästi kotijoukkueen ja -yleisön piinasta viettämään puoliaikaa.

Puoliajalla pukuhuoneissa kuitenkin tapahtui jotain. Toiselle jaksolle tuulen taakseen saanut kotijoukkue otti puolestaan ohjat käsiinsä ja RoPS:n jalat olivat jääneet pukuhuoneeseen. AC Oulu sai syöttöpelinsä täysin uudelle tasolle ja hyökkäykset vyöryivät kohti vierasmaalia. Parhaat paikkansa se sai Dritan Stafsulan kaukolaukauksella, joka kilahti maalin poikkipuuhun ja Mika Nurmelan vapaapotkusta, jonka Mikko Vilmunen pelasti hienosti kulmapotkuksi. RoPS sai toisella jaksolla muutaman maukkaan paikan vastahyökkäyksille, mutta yritykset jäivät torsoiksi. Näin ollen erikoinen, mutta viihdyttävä ottelu päättyi sopuisasti 0-0-lukemiin.

– Olimme eka jaksolla parempia, mutta toisella jaksolla AC pääsi painamaan ja sai paljon erikoistilanteitakin. En tiedä, mistä hyytyminen johtui, pitää miettiä asiaa. Hyvä pelihän tämä oli, vaikka voittamaanhan tänne kaikesta huolimatta tultiin, RoPS:n päävalmentaja Kari Virtanen mietti ottelun jälkeen.

– RoPS vei pahasti meitä ensimmäisen jakson loppua kohden, mutta kyllä me tiesimme, mitä pitää muuttaa. Puolustus oli huono ensimmäisellä jaksolla ja ongelma siinä oli se, että meidän neljä puolustuspelaajaa antoi vastustajan kolmelle hyökkääjälle mahdollisuuksia käännöksiin ja pallon haltuunottoihin. Toisaalta vastassa oli puhtaasti liigatason hyökkääjistö, jota ruokittiin kieltämättä aika pitkillä palloilla, kertoi puolestaan AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen.

– Toisella jaksolla saimme tuulen selän taakse ja aloimme ryöstämään palloja; samalla pääsimme hallitsemaan ja vyöryttämään hyökkäyksiämme. Parannus oli hyvä ja toivottavasti saimme siitä oppia seuraaviin peleihin. Loppujen lopuksi saimme sellaisen määrän paikkoja, joista pystyy hyvinkin voittomaalit viimeistelemään. Kaikki kunnia myös RoPSille, sillä siellä on kasattu nimekäs ja toimiva ryhmä Ykkösen tasolle. Harjoituksissa on myös varmasti tehty oikeita asioita, joten sarjan kärkipaikka ei ole ihme, Malinen jatkoi.