Raportti Edustus

Oulun kauden viimeinen paikallisottelu käytiin kauniissa syksyisessä säässä. OPS pelasi vahvan avausjakson, AC Oulun hallitessa toista puolikasta. Molemmat maalit nähtiin kuitenkin toisella puolikkaalla. Joni Mäkelä vei AC Oulun johtoon, mutta Cornelius Stewart toi Palloseuran tasoihin.

Panokset otteluun lähtiessä olivat suuret etenkin OPS:n puolelta, sillä sinisissä tällä kertaa kotijoukkueena operoinut joukkue kaipasi pisteitä sarjapaikkansa turvaamiseksi. Tämä näkyi ottelun avausjaksolla, sillä Luiz Antonio oli saanut sytytettyä joukkueeseensa palavan taistelutahdon. AC Oulun syöttöpeli ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla ja helpot pallonmenetykset toivat OPS:lle mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Kotijoukkueella oli mahdollisuutensa rikkoa kuparinen, mutta vauhtikone Cornelius Stewart ei onnistunut puolittaisesta läpiajostaan ja Aleksi Autin pusku painui hieman ohi maalin. Molemmat joukkueet joutuivat jo avausjaksolla suorittamaan pelaajavaihdot loukkaantumisten vuoksi – OPS:n Sasa Jovovic loukkasi kätensä ja AC Oulun Juho-Matti Heikari rikkoi nivusensa.

Tuskaisen avausjakson jälkeen AC Oulu otti hallinnan itselleen toisella jaksolla. OPS tippui kyydistä parantuneen syöttöpelin ansiosta ja hyökkäykset kestivät yhä pidempään OPS päädyssä. Ensimmäinen huippupaikka siunaantui Joonas Sohlolle, mutta laukaus pomppupalloon viidestä metristä painui reilusti yli maalin. Lopulta maali oli tosiasia pelikellon kääntyessä 66. minuutille – kauniin kuvion päätteeksi Joni Mäkelä sai pallon rangaistusalueen sisällä viimeistellen varmasti ohi Juhani Koposen.

Maalin jälkeen AC Oulu otti yhä selvemmin hallinnan itselleen, mutta OPS iski lähes välittömästi – Ykkösen kenties paras pelaaja Stewart osoitti suuruutensa ja jallitti AC Oulun puolustuksen kahville tehden tasoituksen 69. minuutilla. Tilanne olisi tosin ollut paremmalla pelaamisella estettävissä. Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuutensa voittomaaliin. Daniel Owusun huippupaikan pelasti huipputorjunnalla Koponen ja Joonas Sohlon liuku Sami Hyvärisen syöttöön jäi vain muutamasta sentistä kiinni. Stewart sai Juho Meriläsen kompuroinnin ansiosta vielä mahdollisuuden maaliin, mutta tällä kertaa OPS:n hyökkäyspelin sielun kosketus karkasi suoraan David Monsalven hyppysiin.

Kun lisäosumia ei nähty, taputeltiin ottelu pakettiin 1-1-tasatuloksella. AC Oulu ei siis ole edelleen hävinnyt ainuttakaan kertaa paikallisottelua Oulun Palloseuralle. Tasatulos tiesi myös sitä, että AC Oulu on varmuudella OPS:n yläpuolella sarjataulukossa, joten kaupungin jalkapalloherruudesta ei synny tänä vuonna pienintäkään väittelyä.

– Vaikea ottelu oli tiedossa ja sellainen siitä myös tuli. OPS tuli kovaa päälle avausjaksolla ja oli parempi. Toiselle jaksolle saimme kuitenkin kaverin väsymään uskoen omaan juttuun ja tasonnostoon olen tyytyväinen. Jätkät taistelivat ja meillä oli paikat tehdä enemmän maaleja. OPS:n Stewart on todella hyvä pelaaja, joka pystyy yksin tekemään ihmeellisiä asioita ja hän teki tänään hienon maalin. Se olisi kuitenkin ollut estettävissä huolellisemmalla pelaamisella. Minimitulos meille ja tällä kertaa näin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen näki.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli virkaveljensä kanssa samoilla linjoilla.

– Avausjakso oli meidän, toinen AC Oulun. Me tulimme otteluun hyvin ja saimme horjutettua AC Oulun vahvuutta, syöttöpeliä. Maali olisi pitänyt tehdä hyvistä paikoista. Toiselle jaksolle Rane sai joukkueensa pelaamaan paremmin ja he löysivät välejä pelata. Koponen otti Owusun paikan hienosti kiinni ja antoi meille mahdollisuuden voittaa. Cornelius on huippupelaaja, mutta lopussa olisi pitänyt tehdä maali virheestä. Taistelu sarjapaikasta jatkuu, mutta enää se ei ole omissa käsissä, Antonio totetaa.

Ottelupöytäkirja>>