Suomen Cupin neljännesvälierät päästiin viimein pelaamaan ja kauniissa kesäillassa oululaiset jalkapallon ystävät saivat todistaa FC Hongan vierailua Raatissa.

Laivastonsiniset lähtivät haastajan roolissa sarjatasoa ylempänä pelaavia espoolaisia vastaan kokoonpanolla: Juhani Pennanen, Henrik Ölander, Miika Koskela, Lassi Nurmos, Rafael Scapini de Almeida, Kristian Heinolainen, Anselmi Nurmela, Daniel Rantanen, Jere Aallikko, Loorents Hertsi ja Niklas Jokelainen.

Poikkeuksellisen ja haastavan kevään jälkeen molemmat joukkueet pääsivät viimein takaisin varsinaisen työnsä äärelle kilpailulliseen jalkapallo-otteluun. Suomen Cupissa myös edellisenä keväänä kohdanneet AC Oulu ja FC Honka hakivat taisteluasemia tunnustellen ensimmäisen varttitunnin.

Ottelun 18. minuutilla AC Oulu sai vapaapotkun laukaisu etäisyydeltä jonka Daniel Rantanen pommitti tulisesti, mutta Hongan maalivahti Markus Uusitalo torjui nyrkkeillen. Torjuttuun paluupalloon ensimmäisenä ehti Jere Aallikko joka pääsi yrittämään maalintekoa, mutta espoolaisten puolustus kesti. Muutamaa minuuttia tapahtui kentän toisessa päässä, kun vierasjoukkueen vikkelä liikkeinen Macoumba Kandji pääsi karkaamaan puhtaaseen läpiajoon, mutta Juhani Pennasen loistava ja vahva vastaantulo pelasti Laivastonsiniset jo varmalta näyttäneeltä takaiskulta.

Ottelun avausmaali nähtiin 26. minuutilla, kun FC Hongan Lucas Kaufmannin tarjoili kulmapotkun ja ensimmäisten päiden yli liidellyt peliväline putosi sopivasti Demba Savagen jalkoihin joka ei lähietäisyydeltä viimeistelyssään erehtynyt. Tilanne 0-1.

Runsaasti pieniä rikkeitä sisällään pitänyt ensimmäinen puoliaika ei enää lisää maaleja tarjonnut, joten tauolle siirryttiin vierasjoukkueen johtoasemassa.

AC Oulun toisen jakson alun paras maalintekoyritys lähti vaihdosta kentälle tulleen Jere Kallisen nappulakengistä, mutta takanurkkaan tarkoitetun laukauksen tielle asettui kuitenkin FC Hongan maalivahti Uusitalo.

Kunnon tekemisen meininkiä takaa-ajoon Laivastonsiniset eivät valitettavasti saa aikaan varmasti pelannutta vierasjoukkuetta vastaan, vaikka muutaman kerran maalintekoa päästäänkin yrittämään. Kymmentä minuuttia ennen loppua Juho Mäkelä saa pienen ohjurin Henrik Ölanderin kovaan matalaan keskitykseen, mutta pallo viuhuu ohi espoolaisten maalin. Ottelun lisäajalla Loorents Hertsi paukuttaa vielä pomppivaan palloon, mutta FC Honka kestää hätistelyt ja jatkaa näin ollen Suomen Cupissa puolivälieriin. AC Oulun cup-ottelut tänä vuonna päättyvät loppuvihellykseen ja jatkuu valmistautumalla erittäin kauan odotettuun Ykkösen avaukseen.