Raportti Edustus

AC Oulun ja Ilveksen välinen viihdyttävä Ykkösen ottelu tarjosi vain yhden maalin. Sen teki toisen jakson alussa Tomi Petrescu ja kyseinen maali riitti vierasjoukkueelle kolmeen sarjapisteeseen.

Ottelu alkoi kotijoukkueen totaallisessa komennossa. AC Oulu liikutteli palloa Ilveksen kenttäpuoliskolla ja menetyksen jälkeen riisti sen nopeasti takaisin. Vierailijat joutuivat puolustuskannalle, mutta tekivät sen uhrautuvasti kuten läpi ottelun.

Avausjaksolla vierasjoukkue sai luotua yhden todellisen huippupaikan – Matti Jokisen keskitys kiersi viiden metrin viivalla ja kahdella Ilves-pelaajalla oli mahdollisuus tuikata pallo maaliin, mutta molemmat eivät aivan yltäneet palloon. Kotijoukkue hyökkäsi vaarallisesti etenkin oikealta laidalta. Titi Essomba aiheutti jälleen läpi ottelun harmaita hiuksia keltapaitaisille puolustajille. Kamerunilaislaituri hassutti vastustajia, mutta Mika Hilander Ilves-maalilla selvitti tilanteet. Jakson edetessä hallinta tasoittui, mutta kumpikin joukkue puolusti tilanteet suhteellisen helposti.

Toiselle jaksolle Ilves tuli hyvin – se sai heti erikoistilannepainostuksen päälle ja kotijoukkue joutui painimaan oman maalin edessä liian paljon. 55. minuutilla syntyi ottelun ainoa maali – pallo ajatui hieman sattumalta Jonne Hjelmin jalkaan, joka laukoi tulisesti vasemmalla jalallaan. David Monsalve selvitti laukauksen, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Tomi Petrescu, joka viimeisteli varmasti vieraat johtoon.

Ensimmäisen maalin merkitys korostui ja Ilveksellä oli helpompi hengittää ja jatkaa tiivistä puolustamistaan. 74. minuutilla nähtiin kuitenkin tilanne, joka johti vieraiden Tatu Miettisen ulosajoon – Titi Essomba oli karkaamassa yllätäen läpiajoon ja Miettinen joutui rikkomaan alimpana pelaajana. Tilanne aiheutti kentällä ja katsomossa hämmästystä, mutta Toni Pohjoismäki oli tuomiostaan varma.

AC Oulu lähti hakemaan ylivoimalla raivoisasti tasoitusta – johdossa pelannut Ilves kuitenkin miehitti alakertansa, eikä sillä ollut suurta mielenkiintoa lähteä hakemaan lisäosumia. AC Oulu sai vain muutaman paikan tasoitukselle – ensin Janne Hietanen puski Mika Nurmelan keskityksen Hilanderin hyppysiin tilanteessa, jossa kaksi laivastonsinistä odotti takatolpalla täysin yksin. 83. minuutilla kotiyleisössä odotettiin rangaistuspotkua, kun Dritan Stafsula kaadettiin kuudentoista-alueen sisällä – Pohjoismäki kaivoi kuitenkin varoituksen Stafsulalle filmaamisesta. Katsomoon tilanne näytti selkeältä rankkarilta.

Ilves puolusti viimeiset minuutit uhrautuvasti, eikä kotijoukkue onnistunut tasoituksessa – näin ollen pisteet matkasivat Tampereelle.

– Me oltiin avausjakson alussa ihan sillassa. AC Oulu pelasin hyvin, mutta onneksi selvisimme ja puolustimme tiiviisti. Jakson loppua kohti tilanne hieman rauhottui ja pääsimme paremmin mukaan. Toinen jakso oli meiltä parempaa, mutta kokonaisuutena ottelu ei ollut parasta Ilvestä. Kolme pistettä kuitenkin tyydyttää kovasti, vieraiden päävalmentaja Mika Malinen kommentoi.

– Kokonaisuutena meiltä ihan ehjä suoritus, jossa avausjakso oli hyvää peliä. Toisen jakson alku oli vaikea ja siinä Ilves pääsi käyttämään paikkansa hyväksi. Tänään ei maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päädyssä, joten avausmaalin merkitys oli suuri. Harmittaa, koska mielestäni olisi ansaittu edes piste tänään. Kovassa sarjassa joskus ok suorituksella jää jotain, tänään ei mitään, AC Oulun käskyttäjä Rauno Ojanen pyöritteli.

Ottelupöytäkirja>>