Raportti Edustus

AC Oulu ja FC KooTeePee esittivät huikean ottelun, jossa maaleja nähtiin lopulta kolme molemmilta joukkueilta. AC Oulun maalit iskivät Mika Nurmela, Tashan Adeyinka sekä Matias Ojala. Kotkalaisista onnistuivat Joshua Mulvany, Valeri Minkenen sekä Samuli Kaivonurmi.

AC Oulu ja FC KooTeePee tarjosivat runsaasti väriä sään puolesta niin kovin harmaaseen Helatorstaihin. Maalirikas ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen lopulta 3-3-lukemiin – molempien joukkueiden pettymykseksi.

Vuodenaikaan nähden erinomaiselle Raatin nurmelle kirmasi kaksi joukkuetta, joista vierailivat olivat liikkeellä paremmalla jalalla. AC Oulun peliä ensimmäisen puolen tunnin ajan varjostivat huono syöttötyöskentely sekä tappiot kaksinkamppailutilanteissa. FC KooTeePee avasi maalihanat 14. minuutin kohdalla – Joshua Mulvany juoksi pallon sisään upeasta kotkalaiskeskityksestä. Ensimmäinen maali ei riittänyt kotijoukkuetta herättämään, vaan hyökkäyspeli jatkui heikkona ja puolustaminen ei ollut riittävän terävää. Lisää vettä sadepilvien lisäksi AC Oulun niskaan satoi 27. minuutin jälkeen, kun Tommi Haanpää rikkoi kuudentoista-alueen sisällä rangaistuspotkun arvoisesti. AC Oulu kaudella 2007 edustanut Valeri Minkenen ei pilkulta erehtynyt. Maalin jälkeen AC Oulu löysi nopeasti kiukkunsa ja pääsi peliin paremmin mukaan. Kavennusmaali nähtiin vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Mika Nurmela huudatti kotiyleisöä laukomalla Haanpään keskityksen verkkoon. Ensimmäisen jakson lopussa oululaisilla oli paikkansa tulla tasoihin, mutta Haanpää suti ohi pallosta avopaikassaan. Avausjakso siis ansaitusti kotkalaisille.

Toiselle jaksolle marssi tyystin erilainen kotijoukkue – syöttötyöskentely oli nopeampaa, tarkempaa ja puolustaminen tiiviimpää. FC KooTeePee vetäytyi suojelemaan omaa maaliaan ja hyökkäyspeli tuotti sille suuria vaikeuksia. AC Oulu jauhoi myllyään, mutta tuloksettomasti. Lopulta 70. minuutin kohdalla kotijoukkue tuli lopulta tasoihin, kun Tashan Adeyinka niittasi pallon maaliin vahvan ottelun pelanneen Aapo Heikkilän esityöstä. Tasoituksen jälkeen kotiyleisössä odotettiin AC Oulun niittaavan väsyneen vierasjoukkueen lopullisesti kanveesiin, mutta maali jäi tekemättä mm. Joni Mäkelän huippupaikoista. Ottelun 89. minuutilla FC KooTeePee sai vapaapotkun keskialueelta. Vapaapotku leijaili lopulta yli päätyrajan, mutta AC Oulun pelaajan kautta. Kyseisestä kulmapotkusta syntyi kotkalaisten 3-2-johtomaali AC Oulun lepsun puolustamisen seurauksena. Maalin viimeisteli vaihdosta sisääntullut Samuli Kaivonurmi. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut – vain kaksi minuuttia myöhemmin, ottelun lisäajalla Matias Ojala tykitti pallon komeasti tolpan kautta ohi Kert Küttin. Näin ollen huikea draamankaari sai päätöksensä ja ottelu päättyi 3-3-tulokseen.


Ojalan kuti painui verkkoon kotkalaispuolustuksen estelyistä huolimatta (Jouko Kylmäoja)

– Olimme ensimmäisen puoli tuntia todella huonolla jalalla liikkeellä. En osaa sanoa mistä se johtui, mutta keskusteltavaa kyllä huomiselle riittää. Annoimme kaverille kaksi maalia eteen ja vasta sitten sytyimme otteluun – näin ei voi jatkua, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen terävöittää.

– Avausjakson lopussa saimme vaihteen silmään ja toisella jaksolla olimme aivan toinen joukkue. Saimme Kotkan hyökkäyspelin täysin kuriin, mutta huono viimeistely ei antanut meidän naulata ottelua. Lopussa he saivat sitten erikoistilanteesta maalin, mutta onneksi survoimme vielä tasoituksen. Kaikesta huolimatta tämä tuntuu tappiolta, Ojanen päättää.


Aapo Heikkilä esitteli nopeuttaan läpi ottelun (Jouko Kylmäoja)

– Olimme alussa todella hyvällä jalalla liikkeellä. Nostan hattua jätkille, koska matka tänne oli pitkä ja haastava. Pääsimme hienosti johtoon, mutta sitten peli vähän hajosi. Toisella jaksolla jouduimme puolustuskannalle ja hyökkäyspeli oli vaikeaa. Saimme kuitenkin lopussa maalin, mutta rutiini ei riittänyt ottaa lahjaa vastaan. Viimeiset minuutit olisi pitänyt vaikka istua pallon päällä. Luulen, että tästä jäi molemmille hieman tappionmaku suuhun, FC KooTeePeen päävalmentaja Sami Ristilä näki.

Röngän voimapelaajat:
3 sarvea Daniel Owusu
2 sarvea Mika Nurmela
1 sarvi Aapo Heikkilä