Kolmastoista kerta sanoi toden, kun AC Oulu onnistui lauantaina voittamaan Turun Palloseuran ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa Turun Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa maalein 0-1. Voittomaalin ohjasi kantapäällä verkon perukoille serbikärki Saša Jovović. Samalla tämä tarkoitti sitä, että AC Oulu on avannut sarjakauden kolmella puhtaalla voitolla, mikä on myöskin seurahistoriaa.

AC Oulun pelireissu TPS:n vieraaksi alkoi jo perjantaina, kun joukkue matkusti Eerikkilän urheiluopistolle valmistautumaan tärkeään kamppailuun. Päävalmentaja Rauno Ojanen oli laatinut otteluun pelisuunnitelman, jossa koko joukkueen piti puolustaa hyvin ja palloa oli tarkoitus pitää enemmän kuin kotijoukkue. Puolustuspeli onnistuikin täydellisesti kun oma pää pysyi puhtaana mutta pallonhallinta pysyi koko ottelun enemmän TPS:llä.

Veritas Stadionin nurmi vihersi huomattavasti enemmän kuin Raatissa, mutta oli kuitenkin kaukana parhaasta kunnostaan. Ottelussa nähtiinkin paljon syöttöhasseja molemmilta joukkueilta ja virhepomput pääsivät yllättämään helpoissakin tilanteissa.

Ensimmäinen jakso alkoi TPS:n lievässä hallinnassa ja ensimmäinen hyvä maalipaikka siunaantui 9 minuutilla vasemmalta laidalta nousun tehneelle Juri Kinnuselle, jonka vedon kuitenkin jälleen hyvän ottelun pelannut maalivahti Johannes Wentin torjui ja jatkopallo siivottiin puolustuksen toimesta kulmapotkuksi. Ottelun 17 minuutilla AC Oulun serbihyökkääjä Saša Jovovićpääsi maalin edessä tekemään kääntölaukauksen, mutta pallo viuhui etutolpan ohi.

AC Oulu sai ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa puolen tunnin pelin jälkeen mutta sen vielä kotijoukkue TPS puolusti hyvin. 34 minuuttia oli pelattu, kun pallo pelattiin vasemmalle laidalle Jere Aallikolle, joka lähetti matalan keskityksen maalille. TPS:n Miro Tenho epäonnistui purussaan ja pelasi pallon suoraan Petteri Pietolalle. Pietola antoi lyhyen syötön takaisin maalin eteen Saša Jovovićille, joka siirsi pelivälineen upeasti kantapäällä yli maaliviivan. Näin laivastonsiniset siirtyivät riemukkaasti 0-1 -vierasjohtoon.

Juuri ennen taukovihellystä TPS oli todella lähellä tasoittaa ottelun, kun Ilari Mettälä syötti oikealta laidalta maalin eteen syöksyneelle Mika Ääritalolle. Hyökkääjän ohjauksen pysäytti kuitenkin paraatipelastuksella AC Oulun maalivahti Wentin.

Ottelun toinen jakso oli AC Oululta pääasiassa menestyksellistä puolustustaistelua. TPS:n paras maalintekotilanne syntyi Ilari Mettälälle, joka kuitenkin ohjasi Ääritalon keskityksen maalin edestä ohi. Paremmalla osumalla pallon olisi voinut sijoittaa tyhjään maaliin.

Kotijoukkue TPS:n ottelu vaikeutui huomattavasti 64 minuutilla, kun Oskari Jakonen otti toisen keltaisen kortin ja joutui ulosajetuksi. Jakonen rikkoi paidasta repimällä nopeaan vastaiskuun juossutta brassipelaaja Jairia. AC Oulu ei kuitenkaan miesylivoimasta huolimatta pystynyt ottamaan pallonhallintaa itselleen.

Viimeiset parikymmentä minuuttia TPS yritti huonolla menestyksellä murtaa laivastonsinisten puolustusmuuria. AC Oulu siivosi suuremmitta ongelmitta lukuisat korkeat pallot ja pitkät sivurajaheitot.

Neljän lisäaikaminuutin jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi ja AC Oulu nappasi siis riemukkaan ja historiallisen ensimmäisen voiton Turun Palloseurasta. Veritas stadionille oli saapunut paikalle yli 30 AC Oulun kannattajaa ja pelaajat pääsivät juhlimaan voittoa yhdessä heidän kanssaan.

Ottelu oli jo sarjakauden kolmas, jonka AC Oulu voitti 1-0. Kolmannen nollapelin pelannut maalivahti Wentin on siis pitänyt oman pään puhtaana jo yli 270 minuuttia. Samalla AC Oulu siirtyi yksinään sarjakärkeen 9 pisteellä, kun samaan aikaan pelatussa Honka-KPV -ottelussa päädyttiin 1-1 -pistejakoon.

AC Oulun sarjakausi jatkuu jo keskiviikkona paikallisderbyssä Oulun Palloseuran vieraana. Ottelu potkaistaan käyntiin Raatin stadionilla klo 18.30. Elisa Viihde ja Fanseat välittävät myös ottelun kotikatsomoihin.