Raportti Edustus

AC Oulun kausi vieraskentillä jatkui mollivoittoisesti, kun Klubi 04 otti täydet pisteet sunnuntaina Telia 5G-Areenalla käydyssä ottelussa.

Vieraiden etsikkoaika oli ensimmäisellä puoliajalla – heti 6.minuutilla vierasjoukkue oli lähellä avausmaalia. Jere Aallikko kuitenkin laukoi Toni Tahvanaisen tilanteen jälkeen pallon huippupaikasta usean metrin yli Klubi-maalin. Tämän jälkeen edettiin pitkä pätkä tasaisissa merkeissä. Klubi rakenteli peliä rohkeasti maata pitkin ja oli ajoittain isoissa ongelmissa Laivastonsinisten aktiivisen prässipelin kanssa. Riistoista saadut hyökkäykset kuitenkin kariutuivat heikkoihin viimeisiin ratkaisuihin.

Ottelun paras maalipaikka avautui AC Oululle juuri ennen puoliaikavihellystä, kun Jair pääsi riistämään pallon hyökkäysalueella mutta brassi ei pystynyt läpiajosta siirtämään vieraita johtoon. Kokonaisuudessaan avauspuoliaika oli kahta vieraiden huippupaikkaa lukuun ottamatta erittäin varovaista ja tarkkaa pelaamista molemmilta joukkueilta.

Toinen puoliaika ei ehtinyt kunnolla edes alkaa, kun vieraiden päälle kaadettiin kylmää vettä Klubin toimesta. Keskialueelta lähtenyt pystysyöttö tavoitti Kevin Kouassivi-Benissanin, joka viimeisteli kylmähermoisesti läpiajosta ohi AC Oulun maalivahdin, Juhani Pennasen.

Isäntien maalin jälkeen ote siirtyi vieraille, mutta vaikka vaaratilanteita nähtiin, varsinaiset huippupaikat olivat kortilla. Ottelun lisäajalla Walter Moore laukoi vihaisesti rangaistusalueen rajalta, mutta Klubin maalilla kauden avauspeliään pelannut Robin Källman torjui hienosti.

Ykkönen on alkanut odotetun tasaisesti. Viiden kierroksen jälkeen sarjaa johtaa HIFK kymmenellä pisteellä. Kuvaavaa on, että AC Oulu on kuudella pisteellä vasta sijalla seitsemän. Kaulaa kärkipaikkaan on siis vain neljä pistettä, mutta selvää on se, että vierassaldoa tulee parantaa pian.

Kommentit

– Minun silmään paras vieraspeli, mutta jos ei noista paikoista onnistu maalinteossa niin voittaminen on melko vaikeaa. Tappamisen meininki täytyy hyökkäysalueella saada, niin että se pallo vaikka kannetaan sen viivan yli. Vain maalit ja pisteet lasketaan, joten turha tässä on enempää selitellä – seuraava haaste (KPV vieraissa) on edessä ensi viikonloppuna, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Jälkipelit