Raportti Edustus

AC Oulu kärsi kauden avaustappion Joensuussa JIPPO:n vieraana. Kotijoukkueen maalit merkittiin Toni Tahvanaisen nimiin. AC Oulun maalin viimeisteli upealla vapaapotkulla Janne Hietanen.

AC Oulun leiriin tuli ottelun alla kaksi erittäin huonoa uutista, kun sekä kapteeni Pekka Räisänen että alkukauden paras pelaaja Titi Essomba joutuivat jäämään ottelusta sivuun pienten vaivojen takia. Kummankin kohdalla kyseessä oli enemmän varotoimenpide, koska riskit vakavista loukkaantumista haluttiin unohtaa.

Ottelu alkoi AC Oulun kannalta upeasti – Janne Hietanen tykitti todella upean vapaapotkuosuman ottelun 5. minuutilla. Tämän jälkeen JIPPO taisteli itsensä mukaan nopeasti. Vain kolme minuuttia AC Oulun johtomaalista, iski Tahvanainen kotijoukkueen tasoihin. Maalia edelsi oululaisten huolimaton ja riskialtin pelaaminen alakerrassa, jossa tilanteen olisi voinut purkaa väljemmille vesille.

Avausjakso jatkui kotijoukkueen kovalla prässillä ja se loikin muutamia läheltä piti tilanteita. David  Monsalve AC Oulun maalilla hoiti tilanteet kuitenkin hyvin. Toisessa päässä maalia olivat lähellä Joonas Sohlo, joka puski Mika Nurmelan kulmapotkun vain hieman ohi maalin. Tolppaa kolisteli puolestaan AC Oulun päivän paras pelaaja, Morten Gerster Peipinen.

Ottelun voitto-osuma syntyi 28. minuutilla. Tässäkin maalissa oli peiliin katsomisen – Ollo menetti pallon pahassa paikassa, josta JIPPO pääsi kääntämään hyökkäyksen suoraan kohti AC Oulun maalia. Lopulta Tahvanainen siirsi pallon helposti maaliin.

Toisen jakso käsikirjoitus oli selvä. AC Oulu painoi kuin hullu ja JIPPO puolusti, iskien vastaan. Kotijoukkue onnistui kuitenkin eliminoimaan vieraiden lähentelyt, eikä maalia onnistuttu iskemään muutamista paikoista huolimatta. Myös JIPPO pääsi paikoille vastahyökkäyksistä, mutta lisäosumia ei nähty ja näin ollen punapaitainen kotijoukkue otti 2-1-voiton.

– Surkea esitys meiltä. Pääsimme Hietsun upealla maalilla johtoon Joensuussa, mutta sitten alkoi tapahtua jotain aivan muuta kuin pitäisi. Lahjoitettiin käytännössä molemmat kotijoukkueen maalit aivan käsittämättömällä tavalla. Ei tässä voi kuin ihmetellä. Nöyryys täytyy nyt jostakin löytyä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen manasi pelin jälkeen.

– Avausjakso oli meiltä hyvää taistelua ja saatiin tarvittavat maalit tehtyä. Oma peli on melkoista hakemista, mutta pisteet lämmittää kovasti, JIPPO:n Mika Lähderinne totesi.

Ottelupöytäkirja>>