Raportti Edustus

Sarjajohtaja Haka oli liian kova pala AC Oululle lauantain ottelussa Tehtaan kentällä. Aikainen Alberto Alvarado Morinin tekemä johto-osuma kääntyi lopulta 2-1-tappioksi.

Ottelu alkoi AC Oulun kannalta upeasti. Ottelua oli tahkottu alle minuutin verran, kun Fugo Segawa vapautti Alberto Alvarado Morinin puolittaiseen läpiajoon. Meksikolainen piti Haka-topparin takanaan ja täyräytti pallon vasurilla vastustattomasti verkkoon.

Maalin jälkeen kotijoukkue alkoi ottaa peliä nopeasti itselleen. Sen liikkuva ja aktiivinen ote oli vaikeasti puolustettavaa. Haka tuli tasoihin 9. minuutilla, kun se jauhoi pallon AC Oulun rangaistusalueelle hiipineelle Samuel Chidille, joka löysi maalin edestä Anton Hilskan, jonka laukaus painui Juhani Pennasen käsien kautta maaliin.

AC Oulu pääsi hetkeä myöhemmin toistamiseen yllättämään korkealla pelanneen Hakan puolustuslinjan. Tällä kertaa Aapo Heikkilä ja Juho Mäkelä karkasivat kahdestaan läpiajoon, mutta Mäkelän tekemä maali liputettiin lopulta paitsioksi – tilanne olisi pitänyt ehdottomasti käyttää hyväksi, mutta tuhlailu tässä tilanteessa kuvasti ehkä AC Oulun koko kauden kuvaa. Oikein mikään ei tahdo ottaa onnistuakseen.

Avausjakson loppu oli pääasiassa Hakan painostusta, mutta muutama huippupaikka jäi käyttämättä. Näin ollen tauolle lähdettiin 1-1-lukemissa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Kotijoukkue näytti miksi se johtaa sarjaa ylivoimaisesti – sen itseluottamus ja laadukas tekeminen paistoi Tehtaan kentältä kauas.

Hakan voittomaali oli itsessään oli kuitenkin onnekas. Hilskan laukaus muutti suuntaa Segawan ja Eemeli Raittisen jaloista ja Pennanen maalissa oli voimaton. Kotijoukkue jäädytti maalin jälkeen pelin ja se pelasi erittäin kypsästi. AC Oulun oikeastaab ainoa huippupaikka tasoitukseen syntyi ottelun viimeisellä sekunnilla, mutta laukaus maalin edestä meni ohi maalin. Tuomarin vihellys päätti ottelun ja Hakan saldo Ykkösessä jatkuu vakuuttavana. AC Oulun tilanne sarjataulukossa vaikeutui entisestään.

Kommentit

– Haka oli kokonaisuutena parempi joukkue, siihen ei ole sanottavaa. Meillä oli kuitenkin paikkoja jopa voittaa ottelu. Meidän paitsiomaali ei ollut jätkien mielestä missään nimessä paitsio, mutta se täytyy katsoa vielä videolta. Se ei toki muuta mitään. Me jatketaan taistelua, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi ottelun jälkeen.