FC Haka otti kauden kolmannen voittonsa AC Oulun kustannuksella. Tämän kauden viimeisen kolmanneksen käynnistäneen ottelun valkeakoskelaiset veivät nimiinsä lukemin 4-0.

Ottelu alkoi sateisella Tehtaan kentällä tasaisesti. Molemmat joukkueet olivat latautuneita – kaksinkamppailuihin mentiin kovaa ja vapaapotkuja vihellettiin tiuhaan tahtiin. Jakson edetessä kotijoukkue alkoi kääntää painetta yhä vahvemmin kohti oululaisten maalia, mutta AC Oulu kesti hyvin paineen. Kun ottelua oli pelattu 26. minuuttia, katkaisi Juho Meriläinen vikkeläkinttuisen Zézén pitkän nousun aivan kuudentoista-alueen rajalla – erotuomari Tommi Grönman antoi tilanteesta keltaisen kortin Meriläiselle ja vapaapotkun Hakalle. Pallon taakse astellut Dema laukoi tulisesti yli muurin, mutta David Monsalve esitti AC Oulun maalilla hienon torjunnan. Tämän jälkeen AC Oulu pystyi pitämään palloa pidempiä jaksoja, mutta vaaralliset tilanteet jäivät tyystin odottamaan itseään Hakan puolustaessa hyvin. Ottelun käännekohta nähtiin 38. peliminuutilla, kun Jussi Aalto kaatuili rangaistusalueen sisällä hankkien itselleen rangaistuspotkun ja Meriläiselle uran ensimmäisen suihkukomennuksen toisen varoituksen siivittämänä. Aalto iski pallon varmasti maalin ja näin ollen Haka siirtyi tauolle 1-0-johtoasemassa.

Toiselle jaksolle AC Oulu tuli sisuuntuneena ja se onnistuikin juoksuttamaan Hakaa pallon perässä myös alivoimalla. Huippupaikoille ei ollut kuitenkaan liiemmin asiaa ja lopulta Hakan kyttäily toi tulosta vapauttavan 2-0-maalin muodossa. Ottelua oli pelattu 66. minuuttia, kun juuri kentälle juossut uusi Haka-vahvistus Aaron King kiskaisi pallon maaliin 4 v 1-ylivoimahyökkäyksestä. Maalin jälkeen oululaiset jatkoivat rohkeaa pelaamista, mutta maalia ei nähty. Parhaasta paikasta vastasi Joni Mäkelä, jonka laukaus lähietäisyydeltä painui sivuverkon puolelle. Alivoima ja riskipelaaminen toi loppua kohden yhä enemmän vaarallisia vastahyökkäyksiä kotijoukkueelle ja lopulta se onnistui kahdesti – ensin 78. minuutilla Aalto puski lukemat 3-0:n ja lisäajalla Zézé kuritti vielä entistä seuraansa kikkailemalla loppulukemat 4-0:n. Näin ollen FC Hakasta muodostui kauden aikana AC Oululle ylivoimainen este, sillä koskilaiset veivät kolme ottelua nimiinsä yhteismaalein 8-0.

– Alussa oltiin hyvin mukana, mutta ei me paikoille oikein päästy. Tottakai kulminaatiopiste oli ulosajo ja siitä seurannut rankkari ja maali. Senkin jälkeen onnistuttiin pelaamaan vielä hyvää pallollista peliä, mutta Haka puolusti omaa maaliaan hyvin. Tämä Haka oli selvästi parasta Hakaa tällä kaudella ainakin meidän keskinäisissä otteluissa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen myöntää.

– Nolla omissa lämmittää mieltä ja ammattimaisesti hoidimme tämän, mutta kyllä tämä tulos meitä mairittelee. Oulu onnistui laittamaan meidät ahtaalle myös vajaalla, joten täysin tyytyväinen ei voi olla. Aikainen ulosajo ja pilkku tietenkin helpottivat työtämme, FC Hakan päävalmentaja Juho Rantala kertoo.