Raportti Edustus

AC Oulu ja Valkeakosken Haka kohtasivat Raatissa lauantain aamupäivän ottelussa. Tiiviisti puolustaneet vieraat hakivat 0-1-vierasvoiton syventäen AC Oulun tuskaa.

Pelin juoni kävi selväksi hyvinkin varhaisessa vaiheessa ottelua – AC Oululla oli vastassa alhaalle vedetty puolustusmuuri, jota olisi hyvin vaikea ohittaa. Avausjaksolla kotijoukkue sai luotua painetta Haka-päätyyn ja hyökkäykset olivat myös vaarallisia. AC Oulu löysi ensimmäisen 20 minuutin aikana kaksi kertaa tilaa Hakan selustasta, mutta sekä Toni Tahvanaisen ja Alberto Alvarado Morinin yritykset jäivät tolppaan.

Vieraat siirtyivät johtoon 27. minuutilla lähes ensimmäisestä hyökkäyksestään – AC Oulun uusiutunut puolustuslinja ei varmistanut selustaansa tarpeeksi hyvin ja Haka pääsi puolittaiseen läpiajoon keskeltä. Ensimmäisen yrityksen maalivahti Juhani Pennanen vielä torjui, mutta irtopallossa oli ensimmäisen Erkka Helminen, joka laittoi pallon tyhjiin. Avausjakson viimeinen vartti oli yhä AC Oulun hallintaa, mutta maalia ei saatu aikaiseksi.

Toinen jakso oli hyvin paljon avausjakson kaltainen – Haka jatkoi puolustamista saaden linjansa vielä hieman tiiviimmiksi. Kotijoukkue pääsi helposti 25 metriin, mutta lukuisat keskitykset ja murtautumisyritykset eivät vain löytäneet omia maalin edestä. Tätä edesauttoi Hakan vahva ja uhrautunut puolustuspelaaminen.

Vieraiden hyökkäykset olivat toisellakin jaksolla hyvin vähissä, mutta riskejä se ei halunnut johtoasemassa ottaa. Kun oma pää pysyi puhtaana, se haki Raatista kolme pistettä.

Kommentit

– Meidän kausi yhdessä ottelussa. Pelataan ihan hyvin ja pääasiassa niinku on sovittu. Luodaan paikkoja, mutta ei tehdä sitä maalia. Sitten tulee yksi tai kaksi virhettä ja kaveri rokottaa välittömästi. Syö todella paljon miestä, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit