AC Oulu kohtasi Liigacupin toisella kierroksella VPS:n ja kotijoukkue oli 1-0 parempi.

Ennakkosuosikkina otteluun lähteneet oululaiset eivät saaneet pisteitä kotiin tuotavaksi lauantai-illan Liigacup väännöstä VPS:a vastaan, kun pirteämmin esiintynyt kotijoukkue kahmi pistepotin kokonaan taskuunsa. Vaasalaiset pelasivat hyvin ja saivat pidettyä Laivastonsinisten hyökkäyspelin kurissa koko ottelun eikä AC Oulu pystynyt montaa maalintekopaikkaa luomaan.

AC Oululla oli kuitenkin kohtuullisesti maalipaikkoja ja ensimmäinen heti seitsemän minuutin paikkeilla. Mosa laittoi pystysyötön pitkin vasenta laitaa juosseelle Onni Suutarille. Hyökkääjä tuli voimalla pallon kanssa maalille vitosen alueen sisään maalivahti Teppo Marttisen nenän eteen ja yritti syöttää toiseen aaltoon Niklas Jokelaiselle, mutta VPS puolustaja kerkesi syötön väliin.

Puoli minuuttia myöhemmin tultiin takaisin vaasalaisten päätyyn. Edellisen tilanteen hyökkäys katkesi Jere Kallisen katkoon keskialueella ja syötti pallon Jokelaiselle, joka lähti tuomaan hyökkäystä ylös viimeiselle kolmannekselle asti. Keskikenttäpelaaja syötti vasemmalle Samu Alanko Zartalle, joka haastoi vaasalaispuolustusta ja toi pallon rankkarialueen sisään. Hyökkääjä nosti pallon maalin edessä vapaana olleelle Aapo Heikkilälle, joka puski napakasti palloon, mutta tällä kertaa hieman ohi maalista.

Jälleen puoli minuuttia mentiin ottelua eteenpäin ja tällä kertaa toisessa päässä. Oululaisten maalivahti Juhani Pennanen avasi oikealle Joona Lohelalle. VPS:n aktiivinen prässi tuotti tulosta, kun Lohela joutui antamaan hieman vaikean syötön paineistettuna keskelle Kalliselle, joka puolestaan ei saanut palloa kaksinkamppailutilanteessa ja peliväline jatkoi suoraan keskellä kenttää rangaistusalueen kaaren tuntumassa olleelle Kalle Multaselle. Hyökkääjä ampui napakasti kohti AC Oulun maalia ja pallo muutti suuntaa Sandro Embalosta painuen oikeaan alakulmaan.

Pari minuuttia myöhemmin oli VPS lisätä johtoaan. Samba Sillah keskitti oululaisten maalille vasemmalta laidalta, johon pääsi Steven Morrissey yrittämään ohjausta maaliin. AC Oulun liimanäppi Juhani Pennanen kuitenkin oli sijoittunut täydellisesti ja nappasi pelivälineen syliinsä.

Kun ottelua oli pelattu viitisentoista minuuttia AC Oulu pääsi ampumaan vaparia noin 30 metristä. Jere Kallinen päätti yrittää suoraan maalia ja tulinen veto suuntasi maalin yläosaa kohden. Vaasalaisten maalivahti Marttinen sai kuitenkin torjuttua pallon hieman pomputellen.

Hetkeä myöhemmin oli toisessa päässä kenttää “lähetä piti” -tilanne, kun vaasalaisten sivurajaheitosta Morrissey laittoi suoraan ilmasta Aleksi Pahkasalolle rangaistusalueen sisään. Vepsun keskikenttäpelaaja jatkoi suoraan volleysta napakan vedon, mutta pallo painui hieman ohi vasemmalta.

Ottelun 56. minuutilla tunteet kuumenivat, kun vaasalaisten epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen Steven Morrissey työnsi kahdella kädellä Mosaa kurkusta kanveesiin. Oululaisten keskikenttäpelaaja tuli tilanteeseen suojelemaan omaa maalivahtia, joka aiheutta tilanteessa vaasalaispelaajan hermojen menetyksen. Päätuomari nosti keltaisen kortin Morrisseylle tilanteesta ja ottelu jatkuin 1-0 lukemissa.

Reilun 60 minuutin pelin jälkeen Rafinhan ja Heikkilän esityöstä Onni Suutari sai pallon hyökkäysalueella. Hän syötti Alanko Zartalle vasemmalle juoksuun ja hyökkääjä pääsi yrittämään laukaisua, mutta VPS:n puolustus kerkesi väliin ja tilanne jatkui vielä oululaisten hallinnassa. Pienen pallottelun jälkeen Rafinha nousi oikealta aina päätyviivalle asti ja sai syötettyä maalin eteen Suutarille, mutta tällä kertaa kuitenkin vaasalaiset pääsivät siivoamaan pelivälineen pois alueelta.

Vartti myöhemmin edellisestä tilanteesta vaasalaiset puolestaan hallitsivat peliä oululaisten hyökkäyspäässä. Syöttelyn päätteeksi Sebastian Strandvall pääsi nousemaan boksin sisään ja syötti maalin eteen. Irtopalloon pääsi vetämään vepsun Gustaf Backaliden, mutta veto päätyi AC Oulun puolustukseen. Lopulta tilanne päättyi Arttu Nuutisen epäonnistuneeseen syöttöyritykseen, josta pallo yli päätyviivan.

Oululaisten paras maalipaikka nähtiin ottelun 81. minuutilla, kun Mosa antoi kulmapotkusta ensin keskityksen maalin eteen, jonka vaasalaiset purkivat. Irtopalloon pääsi Rafael Floro, joka keskitti maalille. AC Oulun toppari Sandro Embaló pääsi puskemaan keskitykseen, mutta ei saanut siihen kunnon osumaa. Pallo päätyi vitosen alueelle vapaaksi, johon pääsi vetämään laivastonsinisten hyökkääjä Michael Lopez ja laukaisu osui takatolppaan. Tilanteesta tolpasta paluupalloon pääsi vielä yrittämään Jere Kallinen, mutta peliväline päätyi maalin yli.

Muutaman minuutti myöhemmin oli vaasalaisilla hyvä sauma lisätä johtoaan. Rafinha yritti levittää ulkosyrjällä paineistettuna, mutta syöttö epäonnistui hieman. Palloon pääsi vepsun Morrissey ja vielä suoraan nokikkain Pennasen kanssa. Oululaisvahti oli jälleen hyvin sijouttunut ja pystyi peittämään vaasalaisen maalintekoyrityksen.

Vielä lisäajan viime hetkillä pääsi Kalle Multanen kokeilemaan numeroiden sievennystä, mutta laivastonsinisten maalivahti Pennanen poimi vedon helposti hyppysiinsä.

Kaikenkaikkiaan hieman hankala ottelu AC Oululta. Pelin avaaminen oli hankalaa VPS:n hyvän prässin ansioista ja maalipaikkojen luontikaan ei onnistunut pelissä samaan malliin kuin viikkoa aiemmin Seinäjoella.