Kauden viimeinen kotiottelu Ykkösessä toi AC Oululle kauan kaivatun kotivoiton, sillä vierailija FF Jaro joutui poistumaan Raatista kohti Pietarsaarta 4-1 -tappio niskassaan. Unelma-alun peliin saanut Jaro oli varsinkin toisella jaksolla täysi vastaantulija peli-ilonsa löytäneelle kotijoukkueelle, jonka riveissä onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Ottelun alku enteili pahaa laivastonsinisille, sillä pelikellossa ei ollut ehtinyt täyttyä edes 1. peliminuutti ennen kuin FF Jaro juhli jo 0-1 -maalia. Tilanne oli kuin AC Oulun kausi 2019 pienoiskoossa; puolustuksessa sekoilua ja lopulta maalivahti Tommi Lindholm vetää pallon Jaron Axel Vidjeskogin kautta omaan maaliin.

Synkkä aloitus ei kuitenkaan lannistanut kotijoukkuetta, vaan sen sijaan AC Oulu näytti taistelutahtoaan. Maalipaikkoja siunaantui FF Jaron päähän varsin runsaasti ja lopulta loppukaudeksi työkalupakkiin löytyneet Joni Korhosen pitkät sivurajaheitot tuottivat tulosta. Kapteeni Lassi Nurmos pääsi sutimaan tasoitusmaalin, kun Korhosen viskaama pallo oli ensin jatkettu etutolpalta maalin eteen. 1-1 oli samalla myös ottelun taukotilanne.

Tauolta pukukopista juoksi kentälle sellainen joukkue, jota kotiyleisö oli odottanut näkevänsä Raatissa koko kauden. Jos FF Jaro vielä ensimmäisellä jaksolla pysyi suunnileen mukana pelissä niin toisella jaksolla pietarsaarilaisilla ei ollut juurikaan sanottavaansa AC Oulun mankelissa.

Ottelun 49. peliminuutilla David Ramadingaye antoi keskikentältä vapaapotkun maalille ja Alexander Jibrin puski tyylikkäästi AC Oulun 2-1 -johtoon.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin dominoivalla pelipäällä ollut Ramadingaye nousi oikealta laidalta jallittaen ensin Jaro-pakin ja syöttäen sitten Juho Mäkelälle, jolla oli helppo työ ohjata metristä kauden 11. sarjamaalinsa.

Neljännessä maalissa oli sitten mukana myös sitä onneakin, jota AC Oululla ei ole tänä vuonna liikaa ollut. Aapo Heikkilän vasemmalta laidalta antama keskitys näytti ohjaantuvaan maaliin Jaron Pavle Milosavljevicin jalasta, mutta ainakin toistaiseksi pöytäkirjassa lukee maalintekijänä yhtä aikaa tilanteeseen rynnännyt Pekka Welling.

Ottelun 4-1 -loppulukemat tarkoittivat sitä, että Raatin kirous oli vihdoinkin murrettu viimeisellä mahdollisellä hetkellä. Aikaisemmista 13 kotiottelusta AC Oulu oli kerännyt 7 tasapeliä ja 6 tappiota, mitä voi pitää täysin käsittämättömänä saldona ottaen huomioon, että sarjapaikka oli jo ennen tätä kohtaamista täysin varma. Yleensä noin huonot lukemat kotikentällä ovat tarkoittaneet putoamista sarjaporrasta alemmas.

Kotivoitto oli varmasti mieluisa myös päävalmentaja Rauno Ojaselle, joka esiintyi toistaiseksi viimeistä kertaa Raatissa AC Oulun peliä johtamassa. Ensi kaudella ”Rane” palaa juniorivalmennuksen pariin Tervareiden väreissä. Toimenkuvaan kuuluu myös nuorten oululaisvalmentajien sparraamista.

AC Oulun kausi päättyy kahden viikon päästä sunnuntaina Tammisaaressa, kun viimeisessä Ykkösen ottelussa vastaan asettuu EIF.