Raportti Edustus

KPV haki Raatin stadionilta täydet kolme pistettä 2-1-lukemin. Tapahtumarikkaan ottelun molemmat vierasmaalit merkittiin Aleksi Tarvosen nimiin. AC Oulun kavennuksesta vastasi Aapo Heikkilä.

KPV oli etenkin ottelun avausjaksolla todella hyvä. Se onnistui aggressiivisella prässipelillä horjuttamaan AC Oulun pelin avaamista ja sitä kautta pitämään painopisteen omalla hyökkäysalueellaan.

Ensimmäinen puolikas tekopaikka siunaantui vieraille ottelun 18. minuutilla, mutta Juhani Pennanen AC Oulun maalilla torjui Tarvosen puskuyrityksen. Kotijoukkueen kontrolloidut hyökkäykset olivat avausjaksolla vähissä, mutta huippupaikalle Laivastonsiniset pääsivät 25. minuutilla – ensin Miika Töyräs venytti kätensä eteen Jere Aallikon laukaukseen ja kakkospalloon päässeen Jusif Alin laukaus osui suoraan pystytolppaan ja näin olleen KPV selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

33. minuutilla oli KPV:n vuoro – Pennasen tiputtaessa keskityspallon, pääsi Tarvonen sijoittamaan kohti tyhjää maalia, mutta Daniel Rantanen pelasti tilanteen maaliviivalta. Hetkeä myöhemmin oli Elias Ahteen puolittaisen läpiajon paikka, mutta viimeistely-yritys jäi pahasti vajaaksi.

Lopulta vierasjoukkue sai haluamansa ja myös ansaitsemansa johtomaalin. Ottelua oli pelattu 38. minuuttia, kun Tarvosen vartiointi unohtui AC Oulun puolustukselta ja hyökkääjä pääsi tykittämään pallon ohi Pennasen. Vieraat saivat maalin jälkeen vielä hässäkkää AC Oulun maalille, mutta tauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa.

Toisen jakson alku oli edelleen KPV:lta vahvaa suorittamista. Tarvonen oli jälleen pahan teossa alkuminuuteilla, mutta Pennasen hieno jalkatorjunta piti lukemat ennallaan. AC Oulu oli lähellä tasoitusta 50. minuutilla, mutta Niklas Jokelaisen haltuunotto karkasi hieman liian pitkäksi ja Töyräs pääsi peittämään yrityksen. Hetken päästä Anselmi Nurmela pääsi laukomaan hieman kauempaa, mutta Töyräs selvitti jälleen tilanteen.

KPV siirtyi 2-0-johtoon 65. minuutilla – Simo Roiha hankki rangaistuspotkun, jonka Tarvonen sijoitti varmasti ohi Pennasen. Tässä vaiheessa näytti kotijoukkueen kannalta erittäin synkältä.

Ottelun lopun muutti kuitenkin AC Oulun iskemä kavennusosuma, joka tuli vain kaksi minuuttia KPV:n osuman jälkeen. Hyvään maalivireeseen päässyt Aapo Heikkilä sijoitti hieman maskista tulleen laukauksen tolpan kautta sisään.

Jäljellä olevat minuutit olivat melkoista syksypalloa. KPV jäädytti pelin johtoasemassa täysin aikaa pelaten, varoituksia jaettiin oikein urakalla. Nähtiin liukastumisia ja läheltä piti tilanteita.

Lähimmäs maalia pääsi kuitenkin vierasjoukkue, kun 84. minuutilla Abu Sanunu lähetti 25 metristä sellaisen pommin, että kaikki pelaajat ja kotiyleisö pidättelivät hengitystään – tolppa pelasti kuitenkin AC Oulun. Kun kotijoukkue ei onnistunut murtamaan KPV:n muuria, pisteet matkasivat Kokkolaan. AC Oulu joutui kokemaan kauden avaustappion.

Kommentit

– Täytyy antaa KPV:lle tunnustusta, sillä he pelasivat yksinkertaisesti hyvän ottelun. Varsinkin avausjaksolla me ei saatu heidän prässiä ohitettua ja lisäksi vihreille meni suurin osa kaksinkamppailuista. Toinen jakso oli meiltä selvästi parempi ja siitä täytyy taas nostaa omalle joukkueelle hattua. Toki valmennuksen täytyy myös tässä pohtia, että kuinka me saadaan joukkue viritettyä vielä paremmin peliin ja kuinka me rohkaistaan joukkuetta tekemään sitä omaa juttua täydet 90 minuuttia. Nyt tuli kauden eka tappio, mutta tästä lähdetään kohti Jaro-peliä – joskus tappiossa kytee se voittamisen siemen ja siihen me uskotaan, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

ACOTV

Yhteistyössä
Ottelukooste
Jälkipelit